4 Σεπτεμβρίου 2016

4ο Καραγκούνικο Αντάμωμα στο Κιλελέρ Λάρισας

Όλα είναι έτοιμα για το 4ο Καραγκούνικο Αντάμωμα των αυτόχθονων και γηγενών κατοίκων της Πεδινής Θεσσαλίας- Καραγκούνηδες, το οποίο συνδιοργανώνουν ο Δήμος Κιλελέρ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας-Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, η Αμφικτιονία των Θεσσαλών Καραγκούνηδων και η Περιφέρεια Θεσσαλίας το 4ήμερο 8-11 Σεπτεμβρίου.

Καραγκούνηδες από όλη τη Θεσσαλική Πεδιάδα, θα συναντηθούν στον Δήμο Κιλελέρ, ο οποίος ανέλαβε να φιλοξενήσει το σπουδαίο αυτό πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλίας .
Η Οργανωτική Επιτροπή του 4ου Καραγκούνικου Ανταμώματος, προγραμμάτισε διάφορες εκδηλώσεις με κύρια το 4ο Πανελλήνιο Εθνολογικό Συνέδριο με θέμα «Γη και αγώνες των κατοίκων της Πεδινής Θεσσαλίας-Καραγκούνηδες», το οποίo θα πραγματοποιηθεί στην έδρα του Δήμου Κιλελέρ, την Νίκαια Λάρισας. Οι 71 εισηγητές, που παίρνουν μέρος στο Συνέδριο, μέσα από τις ανακοινώσεις τους θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν τις νεότερες έρευνες για τους καραγκούνικους πληθυσμούς της Πεδινής Θεσσαλίας, που αφορούν στους απελευθερωτικούς αγώνες και στις αγροτικές κινητοποιήσεις αλλά και στους καθημερινούς αγώνες επιβίωσης των κατοίκων της διαχρονικά.
Οι εκδηλώσεις το 4ου Καραγκούνικου Ανταμώματος θα κορυφωθούν την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ με τον τρανό χορό των Καραγκούνηδων.Χορευτικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα, θα σφιχτοδέσουν τα χέρια τους και θα χορέψουν καραγκούνικους χορούς με τη συνοδεία αξιόλογων τραγουδιστών και μουσικών.
H ορχήστρα του ανταμώματος αποτελείται από γνωστούς καλλιτέχνες τους Αντώνη Κυρίτση (τραγούδι), Χρυσόστομο Μητροπάνο (τραγούδι), Βασίλη Νταλάρα (τραγούδι), Χρήστο Κιτσόπουλο (κλαρίνο), Άρη Ντίνα (Λαούτο-τραγούδι), Στέφανο Γεωργίου (βιολί) και Γιάννη Σερίφη (ντέφι).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !