4 Σεπτεμβρίου 2016

Ερχεται στη Θεσσαλονίκη το Acadimies Golden League

Μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις του Οργανισμού Ανάπτυξης Σχολών Ποδοσφαίρου Ελλάδος (ΟΑΣΠΕ), τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και σε πολλές πόλεις της χώρας μας, όπου συμμετείχαν χιλιάδες παιδιά σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε στην πρώτη ολόχρονη διοργάνωση του Οργανισμού μας.

Το Τουρνουά Παιδικού Ποδοσφαίρου “"Acadimies Golden League East & West" αφορά σε παιδιά γεννημένα από το 2004 ως και το 2010 θα τελεί υπό την αιγίδα της ΕΠΣ Μακεδονίας και άλλων σημαντικών θεσμικών φορέων.
Θα διεξαχθεί σε δυο αθλητικά κέντρα:
Ανατολικά στο αθλητικό κέντρο FFFF Θέρμης (στροφή αεροδρομίου) και
Δυτικά στο αθλητικό κέντρο των Λεόντων στην Ευκαρπία.
Ακολουθεί η αναλυτική προκήρυξη της διοργάνωσης την οποία σας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεχτικά


Προκήρυξη Acadimies Golden League “East & West’’ 2016 – 2017
O ΟΑΣΠΕ έχοντας υπόψη την ισχύουσα αθλητική νομοθεσία, το Καταστατικό του, τους Κανονισμούς του Παιχνιδιού, τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων με το Παράρτημα Νο-01 Προϋποθέσεις συμμετοχής στα πρωταθλήματα ποδοσφαιρικών ανωνύμων εταιρειών [ΠΑΕ] και σωματείων, τον Κανονισμό Ερασιτεχνικών Ποδοσφαιρικών Σωματείων, τον Κανονισμό Προπονητών Ποδοσφαίρου και τον Πειθαρχικό Κώδικα, όπως αυτοί ισχύουν σήμερα, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα των αγώνων και των αθλητών που συγκροτούν τις ομάδες (ηλικία, σωματική διάπλαση κλπ.), και επιθυμώντας να συμβάλλει στη διαμόρφωση και ανάδειξη των αυριανών αθλητών που θα συνδυάζουν την αθλητική ικανότητα και τη σωματική ανάπτυξη με τη σωστή συμπεριφορά, με στόχο την καλλιέργεια της ευγενικής άμιλλας στους αθλητικούς στίβους,
ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ
το 1ο ολόχρονο Τουρνουά Παιδικού Ποδοσφαίρου “Acadimies Golden League East & West” που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 8 Οκτωβρίου 2016 ως και τις 11 Ιουνίου 2017 με συνολική διάρκεια 26 αγωνιστικών σε δύο αθλητικά κέντρα:
Ανατολικά στο αθλητικό κέντρο FFFF Θέρμης (στροφή αεροδρομίου) και Δυτικά στο αθλητικό κέντρο των Λεόντων στην Ευκαρπία.

ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
Η μεταφορά και η εμπέδωση των αξιών και των αρχών του αθλητισμού, καθώς και η βελτίωση των αθλητικών ικανοτήτων των μικρών ποδοσφαιριστών, αποτελούν στόχο της διοργάνωσης. Σκοπός, επίσης, είναι η συμμετοχή όλων στην ψυχαγωγία που προσφέρει η άθληση, καθώς και η ενίσχυση της ευγενούς άμιλλας, η προώθηση της φιλίας, η ανάπτυξη σχέσεων κι ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ προπονητών και υπεύθυνων.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα αθλητικά σωματεία, απαιτουμένης της έγγραφης συγκατάθεσης αυτών.

Η δήλωση συμμετοχής σημαίνει την υποχρεωτική συμμετοχή και την ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της προκήρυξης. Τα σωματεία που θα συμμετάσχουν στο “Acadimies Golden League East & West” πρέπει να υποβάλουν στην Οργανωτική Επιτροπή, συμπληρωμένη την έντυπη δήλωση συμμετοχής που θα τους δοθεί, μέχρι την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2016.
Τα σωματεία με τη δήλωση συμμετοχής καταβάλουν ετήσια συνδρομή (παράβολο) 100,00 € (εκατό euro), για κάθε τμήμα ανά κατηγορία ξεχωριστά.
Προβλέπεται ειδική έκπτωση για συμμετοχή πέραν του ενός τμήματος.
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
  • Κάθε σωματείο μπορεί να αγωνιστεί με μία ή περισσότερες ομάδες σε μία ή περισσότερες κατηγορίες στο αθλητικό κέντρο που επιθυμεί.
  • Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή από το 1ο στο 2ο ή στο 3ο τμήμα και αντίστροφα, της ίδιας κατηγορίας ή των υποκατηγοριών. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η μετακίνηση ποδοσφαιριστών από το ένα τμήμα στο άλλο του ιδίου σωματείου της ίδιας κατηγορίας, ύστερα από έγγραφο αίτημα του Συλλόγου και τη χορήγηση της σχετικής έγκρισης της Οργανωτικής Επιτροπής του ΟΑΣΠΕ.
  • Τα σωματεία καλό είναι να έχουν διαφορετικό προπονητή για κάθε τμήμα της ομάδας τους που συμμετέχει στα πρωταθλήματα Acadimies Golden League East & West.
  • Ως «ονομαστική κατάσταση» της δύναμης των αθλητών του σωματείου που μετέχει στο Πρωτάθλημα Acadimies Golden League East & West θα λογίζεται η θεωρημένη κατάσταση υγείας.
ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ
Το Τουρνουά Acadimies Golden League East & West, που διοργανώνει ο ΟΑΣΠΕ (Οργανισμός Ανάπτυξης Σχολών Ποδοσφαίρου Ελλάδας) για την αγωνιστική περίοδο 2016 – 2017, στα αθλητικά κέντρα:
Δύσης (ΑΟ Λέοντες) και
Ανατολής (FFFF Θέρμης) μπορούν να συμμετέχουν τμήματα υποδομής με παιδιά γεννημένα από το 2004 ως και 2010.
Τα τμήματα θα αγωνιστούν με τον αριθμό των αθλητών εξ’ αρχής που θα συμφωνηθεί με τους τεχνικούς των τμημάτων και την Οργανωτική Επιτροπή.

Οσα σωματεία επιθυμούν να λάβουν μέρος μπορούν να συγκροτήσουν τις ομάδες τους ως εξής:
  • ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ 9Χ9 με ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν το 2004 και νεότερους,
  • ΤΖΟΥΝΙΟΡ, 7Χ7 & 9Χ9 με ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν το 2006 και νεότερους
  • ΠΡΟΤΖΟΥΝΙΟΡ 7Χ7, 8Χ8 με ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν το 2008 και νεότερους και
  • ΜΠΑΜΠΙΝΙ & ΠΡΟΜΠΑΜΠΙΝΙ 6Χ6 με ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν το 2010 και νεότερους.

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να κατατεθούν το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2016 για όλες τις κατηγορίες (Προπαίδων 9Χ9, Τζούνιορ, Προτζούνιορ και Μπαμπίνι – Προμπαμπίνι).

Παράβολο συμμετοχής ορίζεται 100,00 € για κάθε τμήμα σωματείου ανά κατηγορία που θα λάβει μέρος στο Τουρνουά Τμημάτων Υποδομής «Acadimies Golden League West & East» του ΟΑΣΠΕ σ’ όλες τις κατηγορίες προκειμένου να καλυφτεί μέρος των υψηλών παροχών που προσφέρει.
Ειδική έκπτωση στους συλλόγους που συμμετέχουν με περισσότερα του ενός τμήματος.


ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ – ΠΟΙΝΕΣ
  • Οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε Σαββατοκύριακο από ώρα 09.00 μέχρι 15.00 στο εκάστοτε αθλητικό κέντρο.
  • Η Οργανωτική Επιτροπή μπορεί να ορίσει τη διεξαγωγή αγώνα κατ’ εξαίρεση και άλλη μέρα ή ώρα, εφόσον κατά την κρίση της συντρέχει βάσιμος λόγος αναβολής και εκ νέου ορισμού αυτού.
  • Ο αριθμός των ομίλων και των ομάδων που θα συμπεριληφθούν σ’ αυτούς θα καθοριστεί με την ολοκλήρωση της κατάθεσης των δηλώσεων συμμετοχής (22/9/2016).
  • Δε θα τηρηθεί ούτε θα κοινοποιηθεί βαθμολογία στις κατηγορίες ΜΠΑΜΠΙΝΙ, ΠΡΟΤΖΟΥΝΙΟΡ, αλλά η Επιτροπή θα καταχωρεί για λόγους αρχής τα αποτελέσματα όλων των παιχνιδιών ενώ θα σημειώνει και τους διακριθέντες κατά περίσταση.
  • Βαθμολογία θα τηρηθεί στις κατηγορίες ΤΖΟΥΝΙΟΡ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΙΔΩΝ 9Χ9
  • Στην τελική φάση των αγώνων, (27- 28 Μαΐου ως 10-11 Ιουνίου 25η και 26η αγωνιστική), οι ομάδες θα διασταυρωθούν αντιστοίχως ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ (FINAL FOUR) – Θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την τελική φάση και το αγωνιστικό πρόγραμμα.
  • Επιτρέπεται απεριόριστος αριθμός αλλαγής ποδοσφαιριστών και η επαναχρησιμοποίηση αυτών, χωρίς τη διακοπή του αγώνα.
  • Τέρμα που επιτυγχάνεται από τέρματος λάκτισμα, θεωρείται άκυρο και ο αγώνας συνεχίζεται με από τέρματος λάκτισμα της αντίπαλης ομάδας.
  • Κύπελλα θα απονεμηθούν σε όλες τις συμμετέχουσες ομάδες και διπλώματα συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές τους.
  • Τιμητικές πλακέτες και αναμνηστικά συμμετοχής θα απονεμηθούν στους ΜVP ποδοσφαιριστές και τερματοφύλακες κάθε κατηγορίας
  • Έπαινος θα απονεμηθεί σε ποδοσφαιριστές που θα τηρήσουν καθ’ όλη την αγωνιστική περίοδο το ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ – FAIR PLAY, το οποίο θα κρίνει ο αντιπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής σε συνεργασία με το Αθλητικό Κέντρο.
  • Οι προπονητές των τμημάτων πρέπει να είναι κάτοχοι ταυτότητας – διπλώματος προπονητή UEFA C τουλάχιστον και να είναι μέλη Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου ή πτυχιούχοι Τ.Ε.Φ.Α.Α. με ειδικότητα στο ποδόσφαιρο.
  • Σε περίπτωση δυσχερών καιρικών συνθηκών ενδέχεται το πρωτάθλημα να διακοπεί, ύστερα από εισήγηση της Υγειονομικής Επιτροπής της ΕΠΣ Μακεδονίας και οι αναβληθέντες αγώνες να οριστούν εκ νέου.
  • Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΠΟ και της ΕΠΣ Μακεδονίας που ισχύουν για τα παιδικά τουρνουά, ενώ θα υπάρχουν ειδικοί κανονισμοί fair play.
  • Στο πλαίσιο της διοργάνωσης παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να λειτουργούν με γνώμονα το FAIR PLAY, να υποστηρίζουν και να ενθαρρύνουν την προσπάθεια των παιδιών ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων.
  • Όλοι οι γονείς και οι συνοδοί που θα παρακολουθούν τους αγώνες πρέπει να βρίσκονται σε προκαθορισμένο χώρο που θα υποδειχθεί από τους διοργανωτές.

  • Η πρώτη τεχνική ενημέρωση των προπονητών – συνοδών θα γίνει σε αίθουσα των γραφείων του ΟΑΣΠΕ (Αθ. Σουλιώτη 2, Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκη), όπου θα συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης.
  • Η τελετή λήξης καθώς και οι απονομές θα γίνουν το Σαββατοκύριακο 10 – 11 Ιουνίου.
  • Οι υπεύθυνοι των Ακαδημιών που συμμετέχουν στο «Acadimies Golden League East & West» πρέπει να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και καταστολής πράξεων που δυσφημούν το άθλημα ή προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και είναι υπόλογες για κάθε αντιαθλητική ενέργεια ή απρεπή συμπεριφορά ποδοσφαιριστών, προπονητών και μελών των αποστολών τους.
  • Οι ποινές που επιβάλλονται στους ποδοσφαιριστές αφορούν ποινές αγωνιστικού αποκλεισμού από τη διοργάνωση.
  • Απευθείας κόκκινη κάρτα για ακραία συμπεριφορά, χειροδικία ή εξύβριση συνεπάγεται και τον αποκλεισμό από τον επόμενο αγώνα. Επιλαμβάνεται η Οργανωτική Επιτροπή. Αρμόδιο όργανο για την επιβολή των ποινών και την εκδίκαση των πάσης φύσεως ενστάσεων που θα ανακύψουν είναι η Οργανωτική Επιτροπή. ·
  • Με τη συμμετοχή τους όλες οι ομάδες αποδέχονται και καθιστούν αποκλειστικά αρμόδιο όργανο για την επίλυση των διαφορών την Οργανωτική Επιτροπή.
  • Γραμματεία θα υπάρχει καθ΄όλη τη διάρκεια των αγώνων και σε κάθε γήπεδο, για την απρόσκοπτη λειτουργία του τουρνουά
  • Κάθε Ακαδημία που συμμετέχει θα πρέπει να προσκομίσει στην Οργανωτική Επιτροπή κατάσταση υγείας με τα ονοματεπώνυμα και τις ηλικίες των ποδοσφαιριστών. ·
  • Οποιαδήποτε ένσταση για ταυτοπροσωπία θα γίνεται πριν ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ή αμέσως ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ.
  • Στην τελική κατάταξη και σε περίπτωση ισοβαθμίας ισχύει ό,τι προβλέπεται από τον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΚΑΠ).
  • Η Οργανωτική Επιτροπή είναι υπεύθυνη για τυχόν διαφοροποιήσεις στο πρόγραμμα των αγώνων, αλλά και ολόκληρης της διοργάνωσης. Οι ομάδες θα ενημερώνονται εγκαίρως.
  • Κατά την έναρξη και τη λήξη των αγώνων τα παιδιά πρέπει να δίνουν τα χέρια μεταξύ τους.
  • Οι ομάδες θα πρέπει να βρίσκονται στο γήπεδο 20 λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων.
  • Ολοι οι αγώνες θα διεξαχθούν σε γήπεδα με συνθετικό χορτοτάπητα
  • Στις ομάδες που θα δηλώσουν συμμετοχή θα αποσταλεί αγωνιστικό πρόγραμμα για όλη την αγωνιστική περίοδο.
  • Κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου ο ΟΑΣΠΕ θα πραγματοποιήσει Ημερίδες και Σεμινάρια (Αθλητικής Ψυχολογίας, Διατροφής, Αθλητιατρικής κ. ά) τα οποία θα εκπονήσουν οι επιστημονικοί συνεργάτες του Οργανισμού στα αντίστοιχα αθλητικά κέντρα (FFFF Θέρμης και Αθλητικό Κέντρο Λεόντων).
  • Οι ομάδες που για διάφορους λόγους αδυνατούν να συμμετέχουν στο Τουρνουά ορισμένη αγωνιστική, θα πρέπει να το αιτούνται εγκαίρως, διαφορετικά η αδικαιολόγητη μη εμφάνισή τους επισείει ποινή


ΠΑΡΟΧΕΣ
  • Σύγχρονες εγκαταστάσεις με συνθετικό χλοοτάπητα
  • Το κάθε Αθλητικό Κέντρο παρέχει υλικοτεχνική υποδομή (πχ μπάλες, κτλ)
  • Το Αθλητικό Κέντρο παρέχει αποδυτήρια, ντουζιέρες, parking, κυλικείο, χώρους βοηθητικούς κτλ
  • Σε όλη τη διάρκεια των αγώνων θα υπάρχει γιατρός
  • Διαιτητές αγώνων στην Κατηγορία Προπαίδων
  • Αρτια οργάνωση
  • Τεχνικοί υπεύθυνοι σε κάθε αθλητικό κέντρο
  • Γραμματεία Αγώνων
  • Κύπελλα, μετάλλια, αναμνηστικά έπαθλα, διπλώματα συμμετοχής
  • Ημερίδες, Επιστημονικά Σεμινάρια
  • Δώρα – Εκπλήξεις Χορηγών
  • Ειδικό έπαθλο για την διακριθείσα ομάδα ανά κατηγορία
  • Εκπτώσεις σε διοργανώσεις και δράσεις του Οργανισμού (ΟΑΣΠΕ)
  • Εκπτώσεις στις επιχειρήσεις των χορηγών – υποστηρικτών της διοργάνωσης
  • Κάλυψη της διοργάνωσης από τα τοπικά ΜΜΕ
  • Πλήρης κάλυψη της διοργάνωσης στη σελίδα του ΟΑΣΠΕ (www.oaspe.org)
  • Ειδικά δημοσιογραφικά αφιερώματα για τις συμμετέχουσες ομάδες στην αθλητική ιστοσελίδα www.acadimies.gr
  • Ειδική προβολή των συμμετεχόντων συλλόγων στον ΧΑΡΤΗ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ www.scoutingland.com
  • Δυνατότητα οργάνωσης φιλικών παιχνιδιών με ομάδες εκτός Θεσσαλονίκης κατόπιν αιτήματος
  • Διοργάνωση Χριστουγεννιάτικων, Αποκριάτικων και Πασχαλινών γιορτών στα αντίστοιχα αθλητικά κέντρα
  • Στο πλαίσιο του Acadimies Golden League East & West, εκτός της ενίσχυσης του αθλητικού πνεύματος, θα πραγματοποιηθούν πλήθος φιλανθρωπικών και κοινωνικών δράσεων
  • Φιλικοί αγώνες με ομάδες εκτός εκείνων που συμμετέχουν στο οικείο Πρωτάθλημα (πχ όμορων νομών)
  • Φιλικοί αγώνες με επίλεκτα τμήματα των Special Olympics Hellas για την κοινωνικοποίηση των μικρών αθλητών
  • Δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης κατά τη διάρκεια των αγώνων
  • Οι συμμετέχουσες ομάδες εφόσον το επιθυμούν γίνονται μέλη του ΟΑΣΠΕ δωρεάν
  • Δυνατότητα οι αγώνες να μαγνητοσκοπηθούν από επαγγελματίες, ώστε να αποτελέσουν αρχείο για τους νεαρούς αθλητές στο μέλλον. Οι ενδιαφερόμενες ομάδες μπορούν να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές προκειμένου να διευθετήσουν το αίτημα τους με κάμερες υψηλής ευκρίνειας.
  • Η λήψη φωτογραφιών κατά τη διάρκεια όλων των αγώνων επιτρέπεται

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι ομάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο “Acadimies Golden League East & West” θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Δώρα Ιωακειμίδου στα τηλέφωνα 2310810837 και 6977856866 EMAIL info@acadimies.gr|

Οι σύλλογοι που θα οριστικοποιήσουν τη συμμετοχή τους, θα ειδοποιηθούν εγκαίρως για τις περαιτέρω λεπτομέρειες.

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και σας περιμένουμε να χαρούμε όλοι μαζί μια ακόμη μεγάλη γιορτή του παιδικού ποδοσφαίρου, την επιτυχία της οποίας εγγυάται η εμπειρία του μεγαλύτερου Οργανισμού Ανάπτυξης Σχολών Ποδοσφαίρου της Ελλάδας.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς,
εκ μέρους του ΟΑΣΠΕ και της Οργανωτικής Επιτροπής,

Δώρα Ιωακειμίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !