4 Σεπτεμβρίου 2016

Δήμος Μαρκόπουλου Μεσογαίας ...Δήμος 20.000 κατοίκων στην Αττική



Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας είναι δήμος της ανατολικής Αττικής. Βρίσκεται στην περιοχή των Μεσογείων και συνορεύει με τους δήμους ΠαιανίαςΣπάτωνΚαλυβίων Θορικού , ΚρωπίαςΑρτέμιδας και με την κοινότητα Κουβαρά. Αποτελείται από ένα κοινοτικό διαμέρισμα, καταλαμβάνει έκταση 81,8 τ.χλμ.
και ο πληθυσμός της σύμφωνα με την απογραφή του 2011 είναι 20.040 κάτοικοι.[1] Έδρα του δήμου είναι το Μαρκόπουλο Μεσογαίας.Ο δήμος περιλαμβάνει τους παρακάτω οικισμούς:
Δ.δ. Μαρκοπούλου Μεσογαίας [ 15.608 ]

Ιστορική εξέλιξη του δήμου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας συστάθηκε το 1964 και προήλθε από την αναγνώριση της προηγούμενη κοινότητας Μαρκοπούλου σε δήμο. Η κοινότητα είχε συσταθεί το 1912 αποτελούμενη αρχικά από το Μαρκόπουλο και τους οικισμούς Πόρτο Ράφτη, Βραυρώνα, Άγιος Σπυρίδων, Μπράσα και Δάγλα. Σταδιακά στην κοινότητα προσαρτήθηκαν οι οικισμοί ΚουλιδάςΠοριάΧαμολιάΑγία Τριάδα. Το 1964 η κοινότητα αναγνωρίστηκε σε δήμο ο οποίος παρέμεινε αμετάβλητος με την διοικητική διαίρεση του 1997 ενώ θα διατηρηθεί αμετάβλητος και μετά την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης την 1η Ιανουαρίου του 2010.[2]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !