5 Ιανουαρίου 2022

Υποχρεωτικός εμβολιασμός σύντομα στους άνω των 50
Υποχρεωτικός εμβολιασμός αλλά με καθυστέρηση φαίνεται ότι θα εφαρμοσθεί για τους συμπολίτες μας άνω των 50 ετών.Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr η κυβέρνηση έχει αποφασίσει ότι θα επιβάλει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε όσους έχουν περάσει τα 50 έτη αλλά η σχετική συζήτηση θα ξεκινήσει αργότερα σε σχέση με ότι είχε προγραμματισθεί.Ειδικότερα υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές έλεγαν στο ethnos.gr ότι θα δοθεί μία μικρή παράταση στην εφαρμογή του μέτρου, αφού η συζήτηση θα ξεκινήσει από τα μέσα του μήνα και μετά.

Γεγονός βέβαια καθόλου τυχαίο καθώς τα κυβερνητικά στελέχη θέλουν πρώτα να διαπιστώσουν εάν ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα λειτουργήσει στους άνω των 60 ετών και θα είναι αποτελεσματικός ώστε να αυξηθούν τα ραντεβού για το εμβόλιο.

Να υπενθυμιστεί ότι η τρίτη δόση αλλά και γενικότερα ο εμβολιασμός για τους άνω των 60 ετών είναι υποχρεωτική μετά τις 15 Ιανουαρίου οπότε και θα επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ μηνιαίως σε όσους πολίτες δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και ανήκουν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Τον Ιανουάριο πάντως θα επιβληθεί πρόστιμο 50 ευρώ επειδή το μέτρο ξεκινά από τις 15 του μήνα.

Η σχετική απόφαση για μικρή παράταση ελήφθη σύμφωνα με πηγές του ethnos.gr σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία και της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας.

Πρέπει να τονισθεί ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να μην εφαρμόσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους άνω των 40 ετών παρότι αρχικά υπήρχαν σκέψεις.

Πάντως για τους άνω των 50 ετών το μέτρο που θα θεσμοθετηθεί και με ειδική ρύθμιση θα προβλέπει επίσης πρόστιμα αντίστοιχα με αυτά των άνω των 60 ετών, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες του ethnos.gr.

«Κλείδωσε» το 7μηνο για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Στο μεταξύ «κλείδωσε» οριστικά η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους 7 μήνες από τους 9 μήνες που ισχύει στην υπόλοιπη Ε.Ε. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr στη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου αποφασίστηκε οριστικά να μειωθεί η διάρκεια ισχύς του πιστοποιητικού εμβολιασμού κάτι που αναμένεται να προωθηθεί τις επόμενες ημέρες με ειδική ρύθμιση από το υπουργείο Υγείας.

Η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους 7 μήνες σημαίνει ότι αυτόματα όσοι δεν έχουν κάνει της αναμνηστική δόση θα πρέπει να την πραγματοποιήσουν καθώς διαφορετικά θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι και θα υποβάλλονται στους προβλεπόμενους περιορισμούς.

Να υπενθυμιστεί ότι στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. έχει αποφασισθεί να ισχύει για 9 μήνες, αλλά κάθε χώρα μέλος μπορεί να χαράξει τη δική της στρατηγική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !