5 Ιουλίου 2021

Ασφαλτοστρώσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Περίσταση





Τη βελτίωση των υφισταμένων οδικών υποδομών των Δ.Κ Περίστασης και Καλλιθέας της ΔΕ Παραλίας του Δήμου Κατερίνης εξασφαλίζει η εκτέλεση των προγραμματισμένων κατασκευαστικών εργασιών οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης, που υλοποιεί ο Δήμος Κατερίνης (Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινοτήτων & Αυτεπιστασίας).

Ήδη ξεκίνησε το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων στην Περίσταση και θα ακολουθήσει σύντομα και η Καλλιθέα. Οι προβλεπόμενες εργασίες βελτίωσης του υφιστάμενου οδικού δικτύου υλοποιούνται σε ολοκληρωμένα τμήματα ασφαλτοστρωμένων οδών (από διασταύρωση σε διασταύρωση), τα οποία παρουσιάζουν φθορές, παραμορφώσεις, ρηγματώσεις, καθιζήσεις κ.λ.π.

Επιτόπια αυτοψία στις ασφαλτοστρώσεις που είναι σε εξέλιξη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Κοινοτήτων και Αυτεπιστασίας Γιώργο Κυριακίδη και τον πρόεδρο της Δ.Κ. Περίστασης Γιώργο Χελιδονόπουλο.

«Προκειμένου σε όλο το οδικό δίκτυο ευθύνης του Δήμου μας, να ικανοποιούνται οι απαραίτητες συνθήκες ασφαλούς κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών, υλοποιούμε το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει. Οι παρεμβάσεις μας για τη βελτίωση της καθημερινότητας και της οδικής ασφάλειας συνεχίζονται» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Η ανακατασκευή - επισκευή των φθαρμένων τμημάτων διαμορφώνεται ως εξής:

• Εργασίες ασφαλτοκοπής υφιστάμενων παλιών ασφαλτικών στρώσεων, με στόχο την ακριβή οριοθέτηση των θέσεων βελτίωσης, ώστε οι εργασίες αποκατάστασης να γίνονται στη συγκεκριμένη προβληματική επιφάνεια και μόνο, με δυνατότητα άμεσου ελέγχου των συνθηκών αποκατάστασης, χωρίς πρόκληση άσκοπων ζημιών σε υγιή τμήματα.

• Αποξήλωση ασφαλτοταπήτων εντός του ορίου που έχουν χαραχτεί με ασφαλτοκοπή.

• Εργασίες εξυγίανσης των υποκείμενων στρώσεων οδοστρωσίας (βάσης). Στη συγκεκριμένη φάση εργασιών βελτίωσης, θα εκτελούνται εκσκαφές και απομάκρυνση με κάθε πρόσφορο μέσο των μη υγειών ασφαλτικών στρώσεων κ.α.

• Ασφαλτική προεπάλειψη

• Διάστρωση ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας Το έργο προϋπολογισμού μελέτης: αξίας 278.684,24 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α. 24 %) χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας (Π.Α.Α.) 2014-2020 με συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (Ε.Γ.Τ.Α.Α.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !