5 Ιουλίου 2021

Ε. Λιακούλη : «Το δυναμικό Λιβάδι Ελασσόνας, ξεχάστηκε από την Κυβέρνηση ! »




Στο Λιβάδι Ελασσόνας περιόδευσε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, προκειμένου να συναντήσει κατοίκους και φορείς της περιοχής και να ενημερωθεί διεξοδικά για τα καθημερινά προβλήματα του γραφικού χωριού, αλλά και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τους παραγωγούς της περιοχής να δημιουργήσουν προοπτικές ανάπτυξης




Με εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ξεκίνησε την περιοδεία της στο Λιβάδι Ελασσόνας η Ευαγγελία Λιακούλη, ενώ στη συνέχεια συναντήθηκε με κατοίκους και φορείς της περιοχής και συζήτησε διεξοδικά τα ζητήματα που τους απασχολούν.
Κυρίαρχο θέμα που τέθηκε από όλες τις πλευρές, η λειτουργία του «Πολυδύναμου Ιατρείου» Λιβαδίου, το οποίο στην πραγματικότητα σήμερα είναι ένα αγροτικό ιατρείο, που λειτουργεί με ένα αγροτικό ιατρό , όχι καθημερινά και μόνο μέχρι τη μία το μεσημέρι.




Οι κάτοικοι έθεσαν ως κατεπείγον το ζήτημα στη βουλευτή του νομού, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την υγειονομική κάλυψη της περιοχής και «ευφημισμό» τον τίτλο «Πολυδύναμο» για το ιατρείο τους, καθώς ένας αγροτικός ιατρός προσέρχεται στο ιατρείο τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και μόνο μέχρι νωρίς το μεσημέρι, ενώ καλύπτει στην πραγματικότητα τη συνταγογράφηση των φαρμάκων .
Παρά το μεγάλο πληθυσμό του χωριού, την προσέλευση επισκεπτών και τουριστών και τα ιδιαίτερα γεωγραφικά χαρακτηριστικά, δυστυχώς το ιατρείο δεν καλύπτει τα στοιχειώδη, με ορατό τον κίνδυνο για κάθε έκτακτο περιστατικό, καθώς η διακομιδή στην Ελασσόνα όσο και στη Λάρισα, απαιτεί χρόνο τουλάχιστον μιας ώρας, η οποία όμως μπορεί να αποβεί μοιραία.




Η κ Λιακούλη συναντήθηκε στη συνέχεια με τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ Βαγγέλη Σιάτρα, ο οποίος έθεσε το ζήτημα των καυσόξυλων και της μείωσης της ποσότητας που διατίθεται στους κατοίκους, παρά το γεγονός ότι λόγω των κλιματικών συνθηκών παρατείνεται το ψύχος περίπου στην περιοχή μέχρι τα τέλη Ιουνίου, ζητώντας την αύξηση σε 12 χωρικά καυσοξύλων ετησίως , από 4,8 χωρικά (2,3 τόνους) που είναι σήμερα.
Ακολούθως, η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής συναντήθηκε με τους Προέδρους των Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών Λιβαδίου και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού «Φάρμες Λιβαδίου» κ Κώστα Τσανούσα και τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού «Βοσκός» κ Τάσο Αντωνίου και συζήτησε όλα τα θέματα της κτηνοτροφικής παραγωγής και της διάθεσης των κτηνοτροφικών προϊόντων.
Ολοκληρώνοντας την περιοδεία της στο Λιβάδι, η Ευαγγελία Λιακούλη συναντήθηκε με τις γυναίκες του Συνεταιρισμού Γυναικών Λιβαδίου «Ο ΣΟΦΡΑΣ», με τις οποίες συνδέεται με χρόνια φιλία, καθώς η ίδια συνέβαλε στη δημιουργία του συγκεκριμένου συνεταιρισμού και σε όλη τη διαδικαστική κατοχύρωσή του.




Μετά την περιοδεία η κ Λιακούλη δήλωσε:
« Στο Λιβάδι Ελασσόνας, αυτόν τον υπέροχο τόπο των 2500 κατοίκων και των 1200 μέτρων υψόμετρου, κάθε γωνιά του, είναι μια μικρή αποκάλυψη. Από το τέμπλο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, μέχρι το ράφι των παραδοσιακών προϊόντων του γυναικείου συνεταιρισμού του. Είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες και δυναμικές περιοχές του νομού, που συγκράτησε τον πληθυσμό της και συμβάλλει καθοριστικά στην παραγωγή ποιοτικών προϊόντων . Παρόλα αυτά, η Πολιτεία, είναι αδιάφορη και προκλητικά απούσα. Το «Πολυδύναμο Ιατρείο» δεν λειτουργεί και ένα απλό αγροτικό ιατρείο προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες μόνο της συνταγογράφησης, ούτε καν καθημερινά , καθιστώντας επισφαλή την υγειονομική κάλυψη της περιοχής. Καταθέτω άμεσα ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργείο Υγείας και ζητώ τη λειτουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου , την πλήρη κάλυψη σε ιατρούς και προσωπικό , σε 24ωρη βάση και εβδομαδιαία λειτουργία. Επίσης, η χορήγηση καυσόξυλων που έχει περικοπεί δραματικά, δημιουργεί δύσκολες συνθήκες στους κατοίκους της ορεινής αυτής κοινότητας που αντιμετωπίζουν χειμώνα για περίπου 10 μήνες το χρόνο και θα πάρω πρωτοβουλία να αρθεί άμεσα αυτή η αδικία. Με τους δυναμικούς συνεταιρισμούς κτηνοτρόφων , συζητήσαμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με το υψηλό κόστος των ζωωτροφών που υπονομεύει την παραγωγή και την προοπτική τους , ενώ η ανυπαρξία της επίσημης Πολιτείας για την στήριξη και ενίσχυση της εξωστρέφειας των προϊόντων τους, είναι πασιφανής. Κοινότητες όπως το Λιβάδι , πρέπει να ενισχύονται έμπρακτα και διαρκώς. Δεν έχουν απομείνει πολλές. Φτάνουν τα «κορκοδείλια δάκρυα» περί της ερημοποίησης των χωριών μας και τα παχιά λόγια περί της ανάπτυξης των ορεινών οικισμών. Ας ξεκινήσουμε από τα απλά . Τώρα γιατρός σε 24ωρη βάση , κάθε μέρα στο Λιβάδι, καθώς η μη υπάρξή του είναι τουλάχιστον ντροπή!»



thessaliatv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !