5 Ιουλίου 2021

Χρυσό βραβείο για τον ταρατσόκηπο του Δημαρχείου Έδεσσας




Ο Δήμος Έδεσσας απέσπασε το Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία Commercial landscape του διαγωνισμού Landscapes Awards 2021, για τον ταρατσόκηπο του Δημαρχείου Έδεσσας, μία ιδέα βασισμένη στην φύση (nature based solution) και έναν περισσότερο φυσικό τρόπο δόμησης και λειτουργίας των δημόσιων κτηρίων.

Πρόκειται για μία πρωτοποριακή και καινοτόμα δράση με την οποία το κτήριο του Δημαρχείου Έδεσσας θωρακίστηκε ενεργειακά σε πολύ σημαντικό βαθμό, ενώ ταυτόχρονα βελτιώθηκε η εικόνα του κτηρίου και της ευρύτερης περιοχής, με περισσότερο πράσινο!

Το βραβείο παρέλαβε σε ειδική τελετή ο Διευθυντής Προγραμματισμού του Δήμου Έδεσσας, κ. Δημήτρης Μεταξάς, που είχε την ευθύνη του σχεδιασμού και είναι και ένας εκ των βασικών μελετητών του έργου.

«Όταν η εξοικονόμηση πόρων από την ενεργειακή αναβάθμιση των δημοτικών κτηρίων γίνεται ταυτόχρονα με την αισθητική αναβάθμιση των ίδιων των κτηρίων και του συνόλου της περιοχής, τότε σίγουρα μιλάμε για καινοτόμες ιδέες και καλές πρακτικές. Νοιώθω περηφάνεια που ο Δήμος Έδεσσας διαθέτει στελέχη που μπορούν να σχεδιάζουν και να υλοποιούν καινοτόμα έργα που αναδεικνύουν την Έδεσσα και μας ωθούν σε ακόμη καλύτερες δράσεις και πρωτοποριακά έργα», δήλωσε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !