21 Ιουνίου 2018

Άρθρο Φ.Μπαραλιάκου για την συμφωνία των Πρεσπών



ΤΣΙΠΡΑΣ – ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Αγνόησαν το εθνικό αίσθημα των Ελλήνων

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!




Του Φώντα Μπαραλιάκου

Οικονομολόγου – Συμβούλου επιχειρήσεων




Συνήθως όταν αναφερόμαστε στο αποτέλεσμα μίας συμφωνίας (και ειδικά μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις), εννοούμε μία συμφωνία που το αποτέλεσμα της είναι καλό και για τα δύο μέρη (win – win συμφωνία).

Στην δικιά μας περίπτωση όμως δεν συνέβη κάτι τέτοιο.

Την Κυριακή υπεγράφη η συμφωνία των Πρεσπών. Η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ. Μια κακή συμφωνία για το συμφέρον της πατρίδας μας και την Μακεδονία.

Τσίπρας και Καμμένος απεμπόλησαν τις εθνικές κόκκινες γραμμές, διότι προφανέστατα δεν τις πίστεψαν ποτέ. Άλλωστε ανέκαθεν, μεγάλο μέρος της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα το γειτονικό κράτος να ονομάζεται Μακεδονία σκέτο!

Και γιατί ήταν μια κακή συμφωνία;

1ο Η Ελλάδα (για πρώτη φορά) αναγνωρίζει «μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα στους βόρειους γείτονες μας, στοιχεία που αποτελούν τη ρίζα του αλυτρωτισμού.

2ο Πουθενά δεν προκύπτει ότι η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιεί αμετάφραστο τον όρο “Severna Makedonija”, όπως ψευδώς υποστήριξε δημοσίως ο κ. Τσίπρας. Ο όρος “Severna Makedonija” δεν υπάρχει πουθενά στη συμφωνία.

3ο Το όνομα το οποίο συμφωνήθηκε είναι “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας” (Republic of North Macedonia) ή στη σύντομη εκδοχή του “Βόρεια Μακεδονία” (North Macedonia) (άρθρο 1 παρ 3α).

4ο Οι κάτοικοι της Βόρειας Μακεδονίας θα ονομάζονται «Μακεδόνες» (το ανέφερε ο Ζάεφ στην ομιλία του την Κυριακή στις Πρέσπες ξεκάθαρα και χωρίς μάλιστα καμία αντίδραση από τον Έλληνα Πρωθυπουργό) και θα λένε τη γλώσσα τους «μακεδονική».

5ο Η κυβέρνηση ΔΕΝ πέτυχε να δεσμεύσει τα Σκόπια με το λεγόμενο erga omnes, δηλαδή ένα όνομα για όλες τις χρήσεις και έναντι όλων, ούτε και να προσδιορίσει τον απώτατο χρόνο εκπλήρωσης των υποχρεώσεων της ΠΓΔΜ. Δηλαδή μετατίθενται οι υποχρεώσεις τους σε ένα αβέβαιο μακρινό μέλλον, όπως ακριβώς επεδίωκε εξ αρχής η Σκοπιανή πλευρά!

6ο Επίσης στο άρθρο 1 παρ 3ε που αφορά τις συντμήσεις του ονόματος (ίντερνετ, εμπορικές χρήσεις κλπ), παραμένουν τα σημερινά ακρωνύμια της χώρας (ΜΚ & ΜΚD), και η μόνη αλλαγή που “πέτυχε” η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου αφορά τις πινακίδες των αυτοκινήτων στις οποίες θα μπουν οι κωδικοί NM & NMK (!!!).

7ο Στο άρθρο 1 παρ 3θ μετατίθεται για το μέλλον και η διευθέτηση των εμπορικών ονομασιών και σημάτων και επωνυμιών. Αυτές θα τις κρίνει μια διεθνής ομάδα (!!!) ειδικών εντός τριετίας χωρίς κανείς να μπορεί να προεξοφλήσει σήμερα τις αποφάσεις της. Μέχρι τότε δε τα σημερινά ονόματα και σήματα για εμπορικές χρήσεις θα παραμείνουν ως έχουν.

8ο Το εντελώς ανήκουστο : Σύμφωνα με το άρθρο 8 (παρ. 5) θα συσταθεί διεπιστημονική επιτροπή η οποία θα εξετάσει τον τρόπο διδασκαλίας της Ιστορίας και των δύο χωρών, ώστε να αρθούν αλυτρωτικές αναφορές. Δηλαδή η εν λόγω επιτροπή δεν θα εξετάσει μόνον τον τρόπο διδασκαλίας της ιστορίας των Σκοπίων, αλλά και της Ελλάδας!!! Με απλά λόγια η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου με το άρθρο αυτό αποδέχεται ότι και η Ελλάδα θα πρέπει να ελεγχθεί για πιθανή αλυτρωτική προπαγάνδα στην ιστορία που διδάσκονται τα παιδιά στα σχολεία.

Έχει και άλλους πολλούς σε βάρος μας όρους, αλλά αυτοί είναι μερικοί από τους πιο βασικούς κατά την προσωπική μου άποψη, που καθιστούν αυτή την συμφωνία επιζήμια για την χώρα μας.

Εν κατακλείδι, με τη συμφωνία αυτή που δημιουργεί τετελεσμένο, η κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου αναγνώρισε «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα και σχεδόν προεξόφλησε τη συναίνεσή για ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, έναντι «μιας υποσχετικής» από την πλευρά της γείτονος. Με άλλα λόγια, Τσίπρας και Καμμένος υπονομεύουν με εντελώς απαράδεκτο τρόπο τη διαπραγματευτική θέση της χώρας, αφήνοντας επί της ουσίας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.

Και το σπουδαιότερο : αγνοεί προκλητικά το εθνικό αίσθημα των Ελλήνων.

Και οι αποφάσεις για την επίλυση του Σκοπιανού δεν είναι ούτε ένα νομοσχέδιο για αύξηση της φορολογίας, ούτε για μείωση της σύνταξης ούτε για περικοπή κάποιου επιδόματος…

Είναι θέμα που αφορά την Μακεδονία μας, την Πατρίδα..

Και με αυτά δεν παίζουμε !!!



Θα μας βρείτε μπροστά σας !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !