21 Ιουνίου 2018

«Δήλωση παραίτησης Νίκου Μακρίδη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες»



Από την πρώτη ημέρα που ασχολήθηκα με τα κοινά, είναι απαράβατη αρχή μου να μη σιωπώ επειδή έτσι βολεύει, να μη συμβιβάζομαι για λόγους σκοπιμότητας, αλλά να λειτουργώ με ευθύνη και κυρίως χωρίς να κρύβομαι. Μ’ αυτές τις προθέσεις, μ’ αυτές τις αρχές και με τέτοιες επιλογές, κινήθηκα και ως πολιτευτής των ΑΝΕΛ, σχηματίζοντας μια ευθεία διαδρομή, έντιμη και ξεκάθαρη.

Έφθασα πλέον στο σταυροδρόμι μιας κρίσιμης επιλογής. Να επιλέξω ανάμεσα στον βολικό δρόμο της σιωπής και των σκοπιμοτήτων ή να συνεχίσω στο δρόμο της ευθύνης, παραμένοντας σταθερός στις αρχές μου και στις αξίες που έμαθα από την οικογένειά μου. Επιλέγω το δεύτερο. Δεν υπάρχει δίλλημα για την Μακεδονία μας. Δεν δεχόμαστε τίποτα.

Την ώρα που η Μακεδονία μας ξεπουλιέται από την κυβέρνηση, εγώ δεν μπορώ ούτε να συμβιβαστώ ούτε να σιωπήσω, με κανένα αντάλλαγμα. Δεν διαπραγματεύομαι την αξιοπρέπεια μου, δεν θυσιάζω τις πολιτικές και προσωπικές αρχές μου.

Επομένως, δεν μπορώ να στηρίζω την υπάρχουσα κυβέρνηση, ούτε μπορώ να σιωπώ και να συμβιβάζομαι για να μην ενοχλώ... Άλλωστε, η πολιτική δεν είναι για μένα ένα επάγγελμα. Για μένα η πολιτική είναι υπόθεση προσφοράς, είναι ζήτημα θέλησης και δημιουργίας. Και ως επαγγελματίας και άνθρωπος του επιχειρείν, βλέπω καθημερινά, και πλέον είμαι βέβαιος, ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση - με τις ευλογίες των ΑΝΕΛ - η χώρα μας κινδυνεύει. Δεν μπορώ να παραμείνω σε έναν πολιτικό φορέα, που στηρίζει μια κυβέρνηση καταστροφική για τη χώρα. Μια κυβέρνηση, που αποδείχθηκε ότι δεν ξέρει, δεν μπορεί και δεν θέλει να αλλάξει κατεύθυνση για ένα τόσο σοβαρό εθνικό θέμα.

Είναι ολοφάνερο λοιπόν ότι διαφωνούμε. Θεωρώ πλέον τον εαυτό μου, ξένο σώμα στους ΑΝΕΛ και για αυτό το λόγο αποχωρώ. Μοναδικοί γνώμονες της απόφασής μου, είναι το καλό του τόπου και η συνείδησή μου. Και αναλαμβάνω ΠΛΗΡΩΣ το βάρος της ευθύνης των επιλογών μου.

Θέλω όμως να δηλώσω: Τρέφω απεριόριστο σεβασμό για όλους αυτούς που με τίμησαν με την ψήφο τους και για την αγωνιστικότητα όλων των φίλων που βρέθηκαν στο πλευρό μου. Πραγματικά, θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τα τοπικά στελέχη του κόμματος, ως συνοδοιπόρους και άξιους συναγωνιστές, στην προσπάθεια που πιστέψαμε και στηρίξαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα..

Προφανώς και δεν παραδίδω καμία πολιτική ταυτότητα. Σήμερα παραιτούμαι από κάθε ιδιότητά μου σε σχέση με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και αποχωρώ από το κόμμα. Παραμένω ενεργός πολίτης, επικεφαλής- δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Νέα Εποχή για τον Δήμο Κατερίνης» ,διότι η πολιτική παραμένει για εμένα αξία, παραμένει διάθεση προσφοράς, παραμένει στόχος δημιουργίας. Και κυρίως παραμένω κοντά στους ανθρώπους του Νομού μας, με τους οποίους με συνδέει κοινή αγάπη για τον τόπο, κοινή αγωνία για το μέλλον του, κοινή θέληση να τον πάμε μπροστά και να τον βγάλουμε από τα αδιέξοδα στα οποία έχει οδηγηθεί.

Για μένα η πατρίδα, το έθνος και η θρησκεία είναι πάντα όροι αδιαπραγμάτευτοι.




Με τιμή,

Μακρίδης Νίκος

Δημοτικός Σύμβουλος –

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης «Νέα Εποχή για την Κατερίνη»

Πολιτευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων

Μέλος Εθνικού Συμβουλίου



Αναπληρωτής Γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !