21 Ιουνίου 2018

Χάρτινα τασάκια άμμου για καθαρές παραλίες



Ο Δήμος Θερμαϊκού διανέμει 50.000 χάρτινα τασάκια άμμου στους επιχειρηματίες με λουτρικές εγκαταστάσεις, τους δημότες και τους επισκέπτες του Δήμου, θέλοντας να περιορίσει το πολυπληθέστερο απόρριμμα των ακτών, τα αποτσίγαρα, σύμφωνα με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (HELMEPA).





Το εικαστικό μέρος σε κάθε μία από τις 12 εικόνες, το οποίο δημιουργήθηκε από την εταιρεία Αξιοποίηση Ακτών Ελλάδος (AAE.GR), βασίζεται στην ιδέα ότι οι παραλίες, όπως και όλα τα αξιοθέατα στην Ελλάδα, αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της κουλτούρας μας. Επιλέχθηκε λοιπόν αφαιρετικό στιλ με έμπνευση κυρίως από την αρχαία Ελλάδα, όπως φιγούρες από γοργόνες, μυθολογικές θαλάσσιες θεότητες, κίονες, αγγεία και επαναλαμβανόμενα μοτίβα. Επίσης, στο εικαστικό εντάχθηκαν και στοιχεία του σύγχρονου λουτρικού εξοπλισμού. Η χρωματική παλέτα προέρχεται από τα αρχαιοελληνικά χρώματα που χρησιμοποιούσαν για την επικάλυψη αγαλμάτων και αντικειμένων.




Τέλος, τις εικόνες συμπληρώνουν δίγλωσσα περιβαλλοντικά μηνύματα στα ελληνικά και αγγλικά, τα οποία στοχεύουν στον περιορισμό της ρύπανσης των ακτών από τα αποτσίγαρα και, μέσω των περιβαλλοντικών μηνυμάτων, από κάθε είδους απορρίμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !