22 Ιουλίου 2021

Συστηματικοί έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας για την τήρηση του ωραρίου εφοδιασμού των καταστημάτων




Εντατικοποιούνται οι συστηματικοί έλεγχοι στον πεζόδρομο για την τήρηση του ωραρίου φορτοεκφορτώσεων, καθώς και των προϋποθέσεων ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων σε δημοτικούς χώρους από τη δημοτική αστυνομία Κατερίνης.

Αυτό επισημάνθηκε στη διάρκεια συνάντησης εργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, της ομάδας του ΣΒΑΚ του Δήμου Κατερίνης, με επικεφαλής τον Αντιδήμαρχο Δόμησης – συντονιστή ΣΒΑΚ Γιώργο Νταντάμη με τον Διοικητή της Τροχαίας Κατερίνης Γιώργο Πουτουρίδη, παρουσία των αντιδημάρχων Δημοτικής Αστυνομίας Κώστα Τσιουκάνη, Τεχνικών Υπηρεσιών Στάθη Κεραμιδιώτη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Δημοτικοί αστυνομικοί θα κάνουν ελέγχους και συστάσεις, καθώς τονίστηκε η ανάγκη, για λόγους εύρυθμης λειτουργίας της πόλης, οι καταστηματάρχες να τηρούν τα τ.μ. των τραπεζοκαθισμάτων. Παράλληλα, θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι για την τήρηση του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης, στον πεζόδρομο, που πρέπει να πραγματοποιείται καθημερινά από τις 07:00 π.μ. έως τις 10:00 π.μ. και από τις 15:00 έως τις 17:30. Όπως διευκρινίστηκε θα υπάρχει ιδιαίτερη αυστηρότητα, καθώς παρατηρείται καταπάτηση του μέτρου. Οχήματα κλείνουν τον πεζόδρομο και προχωρούν σε φορτοεκφορτώσεις σε επιχειρήσεις, προκαλώντας προβλήματα, ιδίως σε ώρες αιχμής.

«Συνεχίζουμε τις παραγωγικές συνομιλίες της Ομάδας Εργασίας του ΣΒΑΚ του Δήμου Κατερίνης με τους εκπροσώπους των συμμετεχόντων φορέων, που ενισχύουν το αίσθημα της συμμετοχικότητας των φορέων και των πολιτών στο Σχεδιασμό του Δήμου, συμβάλλοντας στην παραγωγή ενός ποιοτικού Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας» επισήμανε μεταξύ άλλων στη διάρκεια συνάντησης εργασίας, ο κος Νταντάμης.

Επιπλέον, υπογραμμίστηκε η ανάγκη να διευρυνθεί η ιδιαίτερα εποικοδομητική συνεργασία που υφίσταται διαχρονικά με την Τροχαία και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας, για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας με έμφαση στην αποτροπή της παράνομης στάθμευσης που δημιουργεί έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα.

Παράλληλα, ο κος Νταντάμης ευχαρίστησε τον κο Πουτουρίδη για την άμεση ανταπόκριση της Τροχαίας στη διαβούλευση για το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας, ενώ συζητήθηκαν αναλυτικά θέματα που μεταξύ άλλων αφορούν οδούς, όπου παρατηρούνται τα περισσότερα ατυχήματα, θέματα παραβατικότητας π.χ. ηχορύπανση δικύκλων και οχημάτων, κίνηση ποδηλάτων και ηλεκτροκίνητων οχημάτων στον πεζόδρομο και στο πάρκο, σε μονοδρόμους, αντίθετα στην πορεία οχημάτων, παράνομης στάθμευσης κ.α.



Σύμφωνα με τον κο Νταντάμη, οι συστηματικοί έλεγχοι είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν σε καθημερινή βάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !