22 Ιουλίου 2021

Απόφαση – σταθμός για τη ΔΕΥΑΚ η απαλλαγή από το «βραχνά» των υπέρογκων χρεών προς τη ΔΕΗ




Σε πανηγυρικούς τόνους κινήθηκε χθες το απόγευμα, η προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, μετά την ιδιαίτερα θετική εξέλιξη απαλλαγής της επιχείρησης από το «βραχνά» του υπέρογκου παλαιότερου χρέους προς τη ΔΕΗ, την οποία σηματοδοτεί η υπογραφή της απόφασης επιχορήγησης από το Υπουργείο Εσωτερικών, ύψους 7,5 εκ. ευρώ. Το συγκεκριμένο θέμα μονοπώλησε όπως ήταν αναμενόμενο το ενδιαφέρον στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη και με 19 συνολικά θέματα στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης.

Τη συνεδρίαση άνοιξε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, ο οποίος όπως είναι γνωστό τον περασμένο Απρίλιο πήρε τη σκυτάλη από τον κο Μπουσνάκη στη θέση του προέδρου. Ο κος Συμεωνίδης, αφού ενημέρωσε και επίσημα το Δ.Σ. για την απόφαση – σταθμό όπως τη χαρακτήρισε τόνισε: «Η νέα σελίδα που με μπροστάρη τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο ανοίγει στη διαδρομή της ΔΕΥΑΚ με την επιχορήγησή της και την απαλλαγή από το δυσθεώρητο αυτό χρέος, έρχεται να κουμπώσει στην αναμόρφωση που πετύχαμε σε σημαντικό βαθμό στη λειτουργία της. Αυτό υπήρξε απόρροια της εποικοδομητικής συνεργασίας Δήμου – ΔΕΥΑΚ, αποκαθιστώντας έτσι τα τελευταία δύο χρόνια σε μεγάλο βαθμό την εμπιστοσύνη με τους πολίτες».

Αισιοδοξία για το μέλλον της ΔΕΥΑΚ

«Δυστυχώς, τα προηγούμενα πολλά χρόνια, οι διοικήσεις του Δήμου Κατερίνης αδιαφόρησαν πλήρως για το ζήτημα των οφειλών, με αποτέλεσμα αυτές να συσσωρευθούν και να απειλούν την ίδια την ύπαρξη της Επιχείρησης και των παρεχόμενων υπηρεσιών της προς τους δημότες» τόνισε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ επισημαίνοντας: «Τέλος καλό, όλα καλά. Κοιτάμε μπροστά με αισιοδοξία. Είμαστε έτοιμοι με έργο και σχέδιο να ανταποκριθούμε άμεσα στις απαιτήσεις και στις προκλήσεις των καιρών και να ενδυναμώσουμε το ρόλο και τη σημασία της ΔΕΥΑΚ ως φορέα διαχείρισης του πολυτιμότερου αγαθού που είναι το νερό, αλλά και ως κατ’ εξοχήν επιχείρησης προστασίας του περιβάλλοντος και δημόσιας υγείας».

Την ιδιαίτερα θετική εξέλιξη σχολίασε επίσης, ο πρώην πρόεδρος και νυν μέλος Δ.Σ. της επιχείρησης κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2019 – Απριλίου 2021, Αστέριος Μπουσνάκης. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Όταν τον Σεπτέμβριο του 2019 αναλάβαμε τη διοίκηση τα οικονομικά της ΔΕΥΑΚ ήταν τραγικά. Η επιχείρηση, ήταν σε δυσχερή κατάσταση με κορυφαίο παράδειγμα, το γεγονός, ότι, συγκαταλεγόταν στους στρατηγικούς οφειλέτες της ΔΕΗ. Με την υποδειγματική συνεργασία μας με τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο επικεντρωθήκαμε μεθοδικά στην επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος και στην εξυγίανση της ΔΕΥΑΚ. Με άμεσες παρεμβάσεις σε υπουργεία, κρατικούς οργανισμούς και υπηρεσίες, ουσιαστικά και αποτελεσματικά, η σημερινή εξέλιξη δημιουργεί προοπτική και οδηγεί εκ των πραγμάτων στην αναμόρφωση σε σημαντικό βαθμό της λειτουργίας της ΔΕΥΑΚ».

Στην ατζέντα της συνεδρίασης, μεταξύ άλλων, λήφθηκαν αποφάσεις περί αποδοχής όρων συμμετοχής στο Ε.Π. ''Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη'' στον Άξονα Προτεραιότητας 14 ''Διατήρηση και Προστασία Περιβάλλοντος - προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (ΤΣ)'' με τίτλο ''ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ''. Επίσης, περί έγκρισης της μελέτης που θα υποβληθεί για χρηματοδότηση στο Ε.Π. ''Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη'' στον Άξονα Προτεραιότητας 14 ''Διατήρηση και Προστασία Περιβάλλοντος - προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων (ΤΣ)'' με τίτλο ''ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ & ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΗΣ, ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΠΟΣΙΜΟΥ ΝΕΡΟΥ'' ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ. ΦΩΤΕΙΝΩΝ» κ.ο.κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !