5 Ιουνίου 2020

Συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων σε Μ. Μηλιά, Κονταριώτισα, Καρίτσα, Λιτόχωρο

Καθόλη τη διάρκεια του Ιουνίου θα δραστηριοποιηθούν τα συνεργεία δίωξης ημίαιμων μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριόχοιρων στη πεδινή και ημιορεινή περιοχή που περικλείεται από τις κοινότητες: Πέτρα – Φωτεινά - Μεσαία Μηλιά –Βρία – Σβορώνος – Κονταριώτισσα – Καρίτσα – Δίον - Λιτόχωρο.




Τα συνεργεία που θα δρουν από την ανατολή του ηλίου μέχρι τις απογευματινές ώρες, ανάλογα με τη πρόοδο του κυνηγιού θα αποτελούνται από ομάδα μέχρι 8 κυνηγούς από αυτούς που έχουν οριστεί με τη παραπάνω 48194/5-9-2019 απόφαση, θα επιβλέπονται από ένα δασοφύλακα και ένα θηροφύλακα, με τη συνδρομή εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας.

Ο ημερήσιος προγραμματισμός εξόδου του συνεργείου, η σύνθεσή του η επιμέρους περιοχή δράσης θα πραγματοποιείται τη προηγούμενη ημέρα, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία των εμπλεκομένων με ευθύνη της Δασικής Υπηρεσίας.

Τα συνεργεία δίωξης θα θηρεύσουν ημίαιμους χοίρους και αγριόχοιρους και πλησίον συνοικισμών και μεμονωμένων οικιών εφόσον εντοπιστούν, κατά παρέκκλιση της απαγόρευσης θήρας (αρθ. 256 παρ. 1 του Ν.Δ. 86/69), εφόσον παρευρίσκεται νόμιμα και εκπρόσωπος της τοπικής Αστυνομικής Αρχής. Η διαχείριση των θηρευμένων ατόμων θα γίνει σύμφωνα με τα ισχύοντα και καθ’ υπόδειξη της αρμόδιας Κτηνιατρικής Υπηρεσίας.

Η Κτηνιατρική και Αστυνομική Αρχή παρακαλούνται για τη συνδρομή τους καθώς και οι δημοτικές Αρχές για την ενημέρωση των δημοτών τους, αλλά και τη συνδρομή τους εφόσον κριθεί αναγκαίο για το χειρισμό τυχόν φονευθέντων ζώων.

Ο Πρόεδρος της τ.κ Κοντ/σσας
Παπαδόπουλος Σ. Στέφανος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !