5 Ιουνίου 2020

Εθελοντική αιμοδοσία στον Κορινό την Κυριακή 14 Ιουνίου

Οι εκπρόσωποι της "ΟΜΑΔΑΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΟΡΙΝΟΥ" σας καλούν να συμμετέχετε στην εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020
Παρακαλείστε όλοι όσοι έχετε τη δυνατότητα να προσφέρετε αίμα, να στηρίξετε την προσπάθειά μας αυτή που αφορά όλους μας ανεξαιρέτως.


Ας αφιερώσουμε λίγα λεπτά σήμερα για να επενδύσουμε στην ίδια μας τη ζωή αύριο.


Δίνοντας αίμα σήμερα σώζουμε φίλους, γνωστούς, άγνωστους, συγγενείς, ξένους αλλά πρωτίστως σώζουμε ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.


Αύριο μπορεί να είμαστε εμείς, οι γονείς μας η οικογένειά μας.


Ας είμαστε έτοιμοι, προετοιμασμένοι.


Σε συνενόηση με το αρμόδιο τμήμα αιμοδοσίας του ΓΝΣ Κατερίνης, έχουν προβλεφθεί και θα εφαρμοστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διαδικασία της αιμοδοσίας.


Μερικές πληροφορίες για την πορεία της προσπάθειάς μας.


Το ισοζύγιο της περιόδου (από τον Νοέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα) είναι θετικό κατά 8 μονάδες. Αυτό σημαίνει πως πριν την τελευταία αιμοδοσία (3 /11/2019)είχαμε στην τράπεζα αίματος της ομάδας 109 μονάδες, ενώ σήμερα υπάρχουν 117 μονάδες αίματος.


Τον Νοέμβριο του 2019 στην αιμοδοσία συγκεντρώθηκαν 36 μονάδες και υπήρξαν 5 αιμοδοτήσεις υπέρ της ομάδας το τελευταίο 6μηνο.


Στο ίδιο διάστημα διατέθηκαν σε συνανθρώπους μας 33 μονάδες (σε 23 αιτήματα διάθεσης) για κάλυψη αναγκών.


Οι αιτήσεις που κατατέθηκαν για κάλυψη αναγκών αίματος ήταν 17 από αιμοδότες μέλη της ομάδας (σύνολο 22 μονάδες) και 6 από άτομα που δεν είναι μέλη της ομάδας ( 11 μονάδες).


Ζητήθηκε από τα άτομα που δεν είναι μέλη της ομάδας να αναπληρώσουν τις διαθέσιμες μονάδες ή έστω ένα μέρος. Από τις 11 μονάδες αναπληρώθηκαν οι 5.


** Υπενθύμιση πως μία από τις βασικές αρχές της ομάδας είναι πως η διάθεση αίματος σε αιτήματα μελών (αιμοδοτών) της ομάδας γίνεται χωρίς καμία δέσμευση ή υποχρέωση. Για αιτήματα τρίτων, γίνεται διάθεση αλλά υπάρχει υποχρέωση για αναπλήρωση των μονάδων - ειδικά σε περίπτωση προγραμματισμένων επεμβάσεων - με αιμοδότηση υπέρ της ομάδας σε οποιοδήποτε νοσοκομείο.


Να τονιστεί οτι το σύνολο των διαθέσεων αφορούσε προγραμματισμένες επεμβάσεις και όχι έκτακτα περιστατικά. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η κάλυψη των αναγκών σε αίμα, μπορεί να γίνει χωρίς τη συνδρομή της ομάδας, όσον αφορά πρόσωπα που δεν συμμετέχουν στις αιμοδοτήσεις της ομάδας.

korinosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !