5 Σεπτεμβρίου 2016

Επισκευές στα 5ο ,12ο Δημοτικό και Μουσικό Σχολείο Κατερίνης


Παρεμβάσεις συντήρησης και επισκευών, σε όλο το φάσμα των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολικών συγκροτημάτων Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης της Δημοτικής Ενότητας και του Δήμου Κατερίνης εν γένει, εκτελούνται τόσο εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου, όσο και σε όλη τη διάρκεια του έτους, από τα συνεργεία της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων του Δήμου Κατερίνης, όπου κρίνονται απαραίτητες.

Οι εργασίες υλοποιούνται προκειμένου να  εξασφαλιστεί η  υγιεινή, η ασφάλεια, αλλά και η λειτουργικότητα των σχολικών κτιρίων.
Όπως τονίζει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Επενδύουμε σταθερά στην Παιδεία με σοβαρότητα, με σχεδιασμό, με προγραμματισμό και  στηρίζουμε την εκπαιδευτική διαδικασία. Προς την κατεύθυνση αυτή, οι εργασίες επισκευών και συντήρησης, που πραγματοποιούνται στα σχολικά συγκροτήματα, στο σύνολο του Δήμου μας εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών κτιρίων κατά τη νέα σχολική περίοδο».
Παρεμβάσεις με γνώμονα την υγιεινή και την ασφάλεια
«Οι παρεμβάσεις υλοποιούνται κατόπιν αυτοψίας και αξιολόγησης όλων των αιτημάτων, με γνώμονα την υγιεινή διαβίωση και την ασφάλεια μαθητών και διδασκόντων» επισημαίνει από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Χρυσόστομος Κυραϊλίδης.

Κατά την τρέχουσα περίοδο, τα συνεργεία της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων του Δήμου Κατερίνης εργάζονται με πρόγραμμα, στη βάση των συγκεκριμένων υποδείξεων των υπηρεσιών του Δήμου, για την κάλυψη των αναγκών στα διδακτήρια. Οι παρεμβάσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα κατά τόπους συμβούλια, τους τοπικούς συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τους Διευθυντές των σχολείων.

Ειδικότερα:

- Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο κατασκευάστηκε στέγαστρο, για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στις τουαλέτες, στις οποίες μέχρι πρότινος είχαν πρόσβαση μόνο από εξωτερική θύρα.

- Στο 12ο Δημοτικό Σχολείο ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση των γηπέδων μπάσκετ –  και βόλεϊ και είναι σε εξέλιξη επίστρωση κυβόλιθων στο υπόλοιπο τμήμα της αυλής.

- Στο Μουσικό Σχολείο ολοκληρώθηκαν οι εξής παρεμβάσεις:  

- Αντικατάσταση κουφωμάτων
Στο παλιό κτίριο έγινε αντικατάσταση κουφωμάτων .
        -  Διάστρωση κυβόλιθων
Υλοποιήθηκε διάστρωση κυβόλιθων στο χώρο ανάμεσα στα δύο προκατασκευασμένα κτίρια.
- Επιδιόρθωση του ασφαλτικού
Στο χώρο μπροστά στην κεντρική είσοδο έγινε φρεζάρισμα του ασφαλτικού, ενώ ακολούθησε ασφαλτική συγκόλληση και τέλος ασφαλτική επίστρωση.

- Στο Σχολικό συγκρότημα του 2ου Γυμνασίου – 1ου Λυκείου, είναι προγραμματισμένες εργασίες αντικατάστασης κουφωμάτων, ενώ στο 11ο Νηπιαγωγείο,  θα γίνει αντικατάσταση θυρόφυλλου του κουφώματος της τουαλέτας  &  στο 24ο Νηπιαγωγείο αφενός, αντικατάσταση μέρους της περίφραξης και αφετέρου αντικατάσταση επιστέγασης των στεγάστρων .

Τέλος, ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 680.000 ευρώ με Φ.Π.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !