5 Σεπτεμβρίου 2016

Δήμος Λουτρακίου - Αγίων Θεοδώρων ...Δήμος 21.500 κατοίκων στην Κορινθία

Ο Δήμος Λουτρακίου−Περαχώρας−Αγίων Θεοδώρων είναι δήμος της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συστάθηκε το 2011 διά της συνένωσης των προϋπαρχόντων δήμων Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων βάσει των διατάξεων του «Καλλικράτη». Βρίσκεται στο σημείο όπου
η Στερεά Ελλάδα συναντά την Πελοπόννησο, ανάμεσα στon Κορινθιακό και τονΣαρωνικό κόλπο, και αποτελεί τον μοναδικό δήμο της Περιφέρειας Πελοποννήσου που δεν βρίσκεται στην Πελοπόννησο.
Αρχικά, το όνομα του δήμου ήταν Δήμος Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων. Από το 2014, το όνομα είναι Δήμος Λουτρακίου−Περαχώρας−Αγίων Θεοδώρων. Εδρα του δήμου είναι το Λουτράκι, η μεγαλύτερη πόλη του, η οποία βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα του.

Διαίρεση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Δήμος διαιρείται σε 2 δημοτικές ενότητες, οι οποίες αντιστοιχούν στους 2 καταργηθέντες δήμους. Κάθε δημοτική ενότητα διαιρείται σε κοινότητες, οι οποίες αντιστοιχούν στα διαμερίσματα των καταργηθέντων δήμων.
Πιο συγκεκριμένα (με αστερίσκο σημαίνονται οι έδρες των δημοτικών ενοτήτων, ακολουθείται η ονοματολογία και τα πληθυσμιακά στοιχεία της απ. 45892 του Υπουργείου Εσωτερικών):
ΕνότηταΚοινότητεςΠληθ.ΟικισμοίΈκταση
Αγίων ΘεοδώρωνΑγίων Θεοδώρων4.643Άγιοι Θεόδωροι*98 km²
Λουτρακίου - ΠεραχώραςΙσθμίας2.760Άγιος Χαράλαμπος, ΙσθμίαΚάβοςΚυράς ΒρύσηΠαλαιό ΚαλαμάκιΠαράδεισοςΣουσάκι196,87 km²
Λουτρακίου - Περαχώρας13.353ΑλκυόναΑλκυονίδεςΑσπρόκαμποςΓέφυρα ΙσθμούΕιρήνη,ΚαλλιθέαΛίμνη ΒουλιαγμένηςΛουτράκι*, Μονή Αγίου Ιωάννου,Μονή Οσίου ΠαταπίουΠεραχώραΣκάλωμαΣκαλωσιάΣτέρνα
Πισίων465Αγία Σωτήρα, Βαμβακές, Μαυρολίμνη, Πίσια, Σχίνος

Ποδοσφαιρικοί Σύλλογοι του δήμου[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Στον δήμο εδρεύουν 8 ποδοσφαιρικοί σύλλογοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !