5 Σεπτεμβρίου 2016

Η ΔΕΗ Γιαννιτσών έκοψε το ρεύμα σε μητέρα με ανήλικα και άρρωστο παιδί

Η ΔΕΗ πανελλαδικά αυτό το διάστημα ενημερώνει ότι δίνει διορία 30 ημερών σε όλους όσοι έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές
Όσοι αγνοήσουν την προθεσμία, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο διακοπής ρεύματος! Ακόμη και αν χρωστάνε ποσά κάτω των 500 ευρώ!

Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές «πνίγουν» την Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, η οποία ζητά ακόμα και… 10 ευρώ το μήνα, προκειμένου να ελαφρυνθεί το χρέος των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ!
Όποιος όμως δεν ρυθμίσει τα χρέη του μέσα στον επόμενο μήνα, θα χάσει την έκπτωση του 15% και μπορεί να δει το σπίτι του να… σκοτεινιάζει.
Μία τέτοια περίπτωση είναι και μητέρας από τα Γιαννιτσά, που όχι μόνο της έκοψαν το ρεύμα, όπως υποστηρίζει, αλλά ξήλωσαν και τη ‘’χελώνα’’ από το σπίτι! Δεν ρίχνουμε ευθύνη στους υπαλλήλους ή τους ανθρώπους που τους δόθηκε εντολή να κόψουν το ρεύμα, αλλά πρέπει να βρεθούν τρόποι στήριξης από την Υπηρεσία, από τους δήμους ή τις Περιφέρειες και να βοηθιούνται όσοι έχουν ανάγκη και χρήζουν αλληλεγγύης και σίγουρα δεν αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς από αδιαφορία, αλλά επειδή όντως έχουν αδυναμία εξόφλησης.
Οι περισσότεροι οφειλέτες είναι οι λεγόμενοι μικροί. Δηλαδή εκείνοι που χρωστάνε ποσά κάτω των 500 ευρώ και ο αριθμός τους ανέρχεται στο 1.230.000, με σύνολο οφειλής 146 εκατ. ευρώ.  Ο κόσμος γνωρίζει πως δεν πρόκειται για περιπτώσεις, όπως οι τελευταίες που δημοσιοποίησε ο Οργανισμός που έχουν να κάνουν με ασυνέπεια. Πολύ απλά δεν έχουν και δεν πληρώνουν. Υπήρχε δηλαδή πιθανότητα η γυναίκα αυτή, όπως και δεκάδες άλλες οικογένειες, να μη θέλουν τα παιδιά τους να έχουν τα απαραίτητα και να ζουν όπως όλοι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !