6 Αυγούστου 2021

Καθαρισμός φρεατίων σε διάφορα σημεία της Κατερίνης




Στον έλεγχο της κατάστασης των φρεατίων ομβρίων έχει εστιάσει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης ενόψει έντονων βροχοπτώσεων που, σύμφωνα με την ΕΜΥ, αναμένεται να πλήξουν την περιοχή μας.

Παρά το γεγονός ότι το σύνολο των φρεατίων εντός του αστικού ιστού είχε καθαριστεί εγκαίρως στις αρχές του καλοκαιριού, σε πολλά φρεάτια χρειάστηκε να γίνει νέα παρέμβαση ώστε να απομακρυνθούν νέα φερτά υλικά και κυρίως φύλλα τα οποία σε μια ενδεχόμενη έντονη βροχόπτωση θα δυσχαίρεναν τη ροή των υδάτων στα φρεάτια.

Ο καθαρισμός των φρεατίων θα συνεχιστεί, ωστόσο απαιτείται η συνεργασία των δημοτών για το καλύτερο αποτέλεσμα. Η ΔΕΥΑΚ, ζητά από τους πολίτες να απομακρύνουν φύλλα ή και απορρίμματα από τις σχάρες των φρεατίων που βρίσκονται κοντά στο σπίτι ή τις επιχειρήσεις τους εφόσον αυτά είναι επιφανειακά. Σε περίπτωση που είναι ανέφικτη η απομάκρυνσή των φερτών υλικών από τους ίδιους, μπορούν να επικοινωνούν με την ΔΕΥΑΚ στο 2351045330, ώστε συνεργείο της Επιχείρησης να αναλάβει τον καθαρισμό του φρεατίου.

«Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια, ώστε να διαφυλαχθούν υποδομές και περιουσίες δημοτών από έντονα καιρικά φαινόμενα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ. Ο κ. Γιάννης Συμεωνίδης υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας των δημοτών, ζητώντας απ’ όσους εντοπίζουν φρεάτια που ενδεχομένως χρήζουν άμεσου καθαρισμού, να επικοινωνούν με την Επιχείρηση. «Στόχος της ΔΕΥΑΚ είναι να γίνει επανέλεγχος όλων των φρεατίων και όπου χρειαστεί να υπάρξει παρέμβαση για τον καθαρισμό τους», είπε ο κ. ΣυμεωνίδηςΥπενθυμίζεται ότι για την αναφορά προβλημάτων σε φρεάτια ομβρίων οι δημότες μπορούν να επικοινωνούν στο 2351045330

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !