13 Ιουλίου 2021

Πέντε ημέρες άδεια στους στρατεύσιμους που εμβολιάστηκαν ή θα εμβολιαστούν !




Κίνητρα αλλά και αυστηρά πρόστιμα προβλέπει το πλαίσιο των μέτρων που ανακοίνωσαν την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης εξειδικεύοντας τις χθεσινές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού καθώς και τους χώρους ψυχαγωγίας και εστίασης.

Στο πλαίσιο των ανακοινώσεων, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι στρατεύσιμοι και μόνιμοι υπηρετούντες στις Ένοπλες Δυνάμεις που έχουν στο παρελθόν εμβολιαστεί και εξακολουθούν να υπηρετούν τη θητεία τους ή στο εξής θα προσέρχονται και θα εμβολιάζονται θα λαμβάνουν 5 ημέρες άδεια.

Επιπλέον, σε όλο το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα οι εργοδότες έχουν δικαίωμα να ζητούν πληροφόρηση εάν οι εργαζόμενοι έχουν εμβολιαστεί ή όχι, είπε ο υπουργός.

Νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό:

Α) Όλου του προσωπικού (υγειονομικού, διοικητικού, υποστηρικτικού) των ιδιωτικών και δημοσίων μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ΑΜΕΑ

έως τις 16-08-2021 (με μία τουλάχιστον δόση και ολοκλήρωση του εμβολιαστικού
κύκλου στον προβλεπόμενο ανά τύπο εμβολίου χρόνο).

Χορηγείται άδεια άνευ αποδοχών σε όσους παραλείψουν την ως άνω υποχρέωση μέχρι να την εκπληρώσουν.

Κάθε νεοεισερχόμενος φιλοξενούμενος στις μονάδες αυτές θα πρέπει να είναι εμβολιασμένος υποχρεωτικά. Σε περίπτωση παραβίασης των σχετικών κανόνων επιβάλλεται στη δομή πρόστιμο 50.000 ευρώ, και σε περίπτωση υποτροπής 200.000 ευρώ, επιφυλασσόμενων τυχών ποινικών και πειθαρχικών κυρώσεων.

και

Β) Όλου του προσωπικού των ιδιωτικών και δημόσιων δομών υγείας:

(διαγνωστικών Κέντρων Κέντρων Αποκατάστασης, Κλινικών, Νοσοκομείων, Δομών ΠΦΥ, κ.λπ.)

έως 01-09-2021 (με μία τουλάχιστον δόση και ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου στον προβλεπόμενο ανά τύπο εμβολίου χρόνο).

Λεπτομέρειες εφαρμογής του μέτρου θα ανακοινωθούν το αμέσως προσεχές διάστημα.

Επιπλέον, θα έρθει νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε οι δημόσιοι φορείς να προσλαμβάνουν προσωπικό σε αναπλήρωση όσων δεν εμβολιάζονται

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !