2 Αυγούστου 2021

Ταυτοποιήθηπαν οι δράστες για δώδεκα ληστείες σε καταστήματα ψιλικών
Η ανάλυση του γεωγραφικού προφίλ, η αξιολόγηση – αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, καθώς και η μελέτη του τρόπου δράσης εγκληματικών ομάδων που ενέχονται σε έκνομες ενέργειες, οδήγησε τους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης στην εξιχνίαση δώδεκα (12) περιπτώσεων ληστειών και στην ταυτοποίηση των δραστών τους.


Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι συνελήφθησαν ο μεν πρώτος για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά σε όπλα, αλλά και δυνάμει Εντάλματος Ανακριτικού Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και ο δεύτερος για αντίσταση. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστείες κατά συναυτουργία και κατά συρροή, δυνάμει της οποίας εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και οι δύο άντρες συνελήφθησαν εκ νέου.


Επιπρόσθετα, σχηματίστηκε δικογραφία για συνέργεια σε ληστείες σε βάρος δύο ακόμη ομοεθνών τους ηλικίας 37 και 27 ετών, ήδη κρατούμενων σε Καταστήματα Κράτησης για περιπτώσεις ανθρωποκτονίας και ληστείας αντίστοιχα.


Ειδικότερα, ο ένας εκ των συλληφθέντων, από τον Οκτώβριο του 2020 έως τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, ενεργώντας είτε ,τις περισσότερες φορές, μόνος του είτε από κοινού με τους συνεργούς του, διέπραξε έντεκα (11) ένοπλες ληστείες σε καταστήματα ψιλικών και μία (1) ληστεία σε οικία, με τη δράση του να εντοπίζεται στις περιοχές Άνω Πόλης, Τούμπας, Καλαμαριάς, Συκεών, Πολίχνης και Ευόσμου.


Η συμμετοχή του δεύτερου συλληφθέντα συνίσταται σε περίπτωση ληστείας σε κατάστημα ψιλικών στην Πολίχνη με απειλή χρήσης σφυριού, ενώ οι ήδη κρατούμενοι συνεργοί τους, συμμετείχαν σε πέντε περιπτώσεις ληστειών σε παρόμοιες επιχειρήσεις, καθώς ανέμεναν σε ενοικιαζόμενο όχημα προκειμένου να διευκολύνουν τη διαφυγή μετά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων.


Το αυτοκίνητο αυτό βρέθηκε και κατασχέθηκε, ενώ στο εσωτερικό του εντοπίσθηκε το πιστόλι που χρησιμοποιούσε ο δράστης για τις έκνομες ενέργειές του.


Ξημερώματα της 31-07-2021, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης στο κέντρο της πόλης, εντοπίσθηκαν οι δύο δράστες, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι και αντικείμενα που φορούσαν κατά την τέλεση της ληστείας στην περιοχή της Πολίχνης. Σημειώνεται ότι, κατά τον έλεγχο αντιστάθηκαν σθεναρά.


Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για διάφορα αδικήματα, θα οδηγηθούν στον κ. Ανακριτή Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !