2 Αυγούστου 2021

Οικοξενάγηση στο Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας




Ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «Μαστόδοντας – Νεοκαισάρεια» διοργάνωσε την Κυριακή 01 Αυγούστου 2021 και ώρα 10:30 π.μ. εκδήλωση με θέμα «Τα Πουλιά του Πλατανόδασους Νεοκαισάρειας Κατερίνης» με την χρηματοδότηση και την υποστήριξη του Υ.Μ.Α.Θ στα πλαίσια του προγράμματος «Δημιουργώ».

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της εκδήλωσης έγινε σε συνεργασία με την Οικοξεναγό Θέμις Νασοπούλου και τους αδελφούς Βασίλειο και Ελευθέριο Κηπόπουλο. Βασικός θεματικός άξονας της εκδήλωσης μας ήταν τα πουλιά που διαβιούν στο Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας. Μέσα από την βιωματική εμπειρία της ξενάγησης στην ζωή των πτηνών οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να αντιληφθούν τον τόπο κατοικίας τους, την ωφελιμότητα τους στην περιβαλλοντική αλυσίδα, τις συνήθειες τους.

Ο κος Βασίλειος Κηπόπουλος μέσω της συμμετοχικότητας και της διάδρασης εισήγαγε τους συμμετέχοντες στα μυστικά της φωτογραφίας, στην οπτική με την οποία φωτογραφίζουμε πρόσωπα, λουλούδια, βότανα, πεταλούδες και πτηνά.

Η οικοξεναγός Θέμις Νασοπούλου εισήγαγε τους συμμετέχοντες στον κόσμο των πτηνών, στις συνήθειές τους, στους τρόπους με τους οποίους επικοινωνούν, που τρέφονται, πως μπορούμε να τα διακρίνουμε, να τα ταξινομήσουμε και τόσα άλλα! Σε δεύτερο χρόνο περπατήσαμε όλοι εντός του δάσους του Πλατανόδασους όπου μας ενημέρωσε για την χλωρίδα της περιοχής, η οποία χαρακτηρίζεται από πλούσια βιοποικιλότητα και από πολλές όμορφες εκπλήξεις.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του Συλλόγου «Εστία Πιερικών Μελετών- Εστία Πιερίδων Μουσών» και μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας «Ίριδα».

Στα πλαίσια της σειράς των εκδηλώσεών μας εκδώσαμε τον οδηγό ορνιθοπαρατήρησης με την οικονομική υποστήριξη του Υ.Μ.Α.Θ. μέσω του προγράμματος Δημιουργώ, «Τα Πουλιά του Πλατανόδασους Νεοκαισάρειας Κατερίνης» του οποίου το φωτογραφικό υλικό έχει παραχωρηθεί ως δωρεά από τους αδελφούς Βασίλειο & Ελευθέριο Κηπόπουλο. Τα κείμενα συνέγραψε, επιμελήθηκε καθώς και συνολικά της έκδοσης, η οικοξεναγός Θέμις Νασοπούλου. Την γραφιστική δημιουργία έχουν επιμεληθεί ο Χρήστος Σ. Ευθυμιάδης σε συνεργασία με τον Νικόλαο Μπουρλούκα.

Ευχαριστούμε θερμά την Φωτογραφική Ομάδα «Ίριδα» για την φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης. Την «Εστία Πιερικών Μελετών- Εστία Πιερίδων Μουσών» και την Πρόεδρο του Στέλλα Τζιτζιλή, καθώς και όλους του παρευρισκόμενους που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

Τον κινηματογραφιστή Γεώργιο Γκιζελή «Olympus Media Production» και τον «Οδηγό Πιερίας» για την δημοσιογραφική κάλυψη της εκδήλωσής μας.

Καθώς επίσης και όλους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσής μας με την ενεργό συμμετοχή τους.

Η σειρά των εκδηλώσεων μας για το πρόγραμμα «Δημιουργώ» ολοκληρώνετε την επόμενο Σάββατο 07 Αυγούστου, στις 20:30 στο χώρο του Πλατανόδασους Νεοκαισάρειας. Με την Θεατρική Παράσταση βασισμένη στο βιβλία «Το Δάσος Φύλακας» του συγγραφέα Θάνου Κόσυβα. Σε σενάριο και σκηνοθεσία της Παναγιώτας Τσεντίδου. Τα κοστούμια είναι από βεστιάριο της Θεατρικής Ομάδας «Πήγασος». Το έργο θα παρουσιάσει η Θεατρική Ομάδα του Ομίλου Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «Μαστόδοντας-Νεοκαισάρεια». Η είσοδος είναι ελεύθερη και ανοικτή σε όλο το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !