2 Αυγούστου 2021

΄Δωδεκα νέοι απινιδωτές στην Ελασσόνα και τα χωριά της




Δώδεκα εξωτερικούς απινιδωτές (μηχανήματα καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης) θα προμηθευτεί ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Ελασσόνας, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, μέσω του προγράμματος «Αντώνης και Στέλλα Κύρκου» με στόχο την προάσπιση της υγείας των πολιτών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους μέσω της πρόληψης.


Ο εξωτερικός απινιδωτής μπορεί να αποδειχθεί σωτήριος για έναν άνθρωπο στα κρίσιμα λεπτά για τη ζωή του σε περίπτωση ανακοπής. Πρόκειται για συσκευή που χορηγεί αυτόματα ηλεκτρικό ρεύμα με τη μορφή απινίδωσης στην καρδιά για να επαναφέρει τον κανονικό της ρυθμό. Στην ουσία αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν βρει ότι υπάρχει πρόβλημα στην καρδιά που χρειάζεται ηλεκτροσόκ τότε χορηγεί ηλεκτρικό ρεύμα για να αποκαταστήσει τον καρδιακό ρυθμό.

Οι 12 απινιδωτές θα τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία των κοινοτήτων Βερδικούσιας, Καρυάς, Ευαγγελισμού, Δρυμού, Βλαχογιαννίου, Ελασσόνας, Λιβαδίου, Κρανιάς, Καλλιθέας, Συκιάς, Σαρανταπόρου και Τσαριτσάνης, ώστε σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα.

Ο Ο.Κ.Π.Α.Π. θα πραγματοποιήσει μέσα στο επόμενο διάστημα εκπαίδευση και επιμόρφωση πάνω στη λειτουργία του αυτόματου απινιδωτή σε υπαλλήλους του Δήμου και εθελοντές στις αντίστοιχες κοινότητες.

Με την ευκαιρία της απόφασης αυτής του Οργανισμού, ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ο.Κ.Π.Α.Π. Δήμου Ελασσόνας κ. Κων. Τσανούσας δήλωσε: «Τα έσοδα της κληρονομιάς Κύρκου αξιοποιούνται πάντα σύμφωνα με τη βούληση του διαθέτη. Η προάσπιση της υγείας των συμπολιτών μας αποτελεί βασική πολιτική του Οργανισμού και την ενισχύουμε περαιτέρω με την αγορά των εξωτερικών απινιδωτών. Η χρήση τους μπορεί να είναι σωτήρια για τους συνανθρώπους μας σε περίπτωση ανακοπής. Η ενημέρωση και η εκπαίδευση για τη χρήση τους είναι το επόμενο βήμα».

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα «Αντώνης και Στέλλα Κύρκου» χρηματοδοτείται από τα έσοδα ισόγειου καταστήματος στην Ελασσόνα, το οποίο δωρήθηκε στον ΟΚΠΑΠ από τον εκλιπόντα Αντώνη Κύρκο στη μνήμη της συζύγου του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !