12 Αυγούστου 2021

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας Aνεμβολίαστων Υγειονομικών στο Νοσοκομείο Κατερίνης






Σε δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης 12/8/2021, δεκάδες υγειονομικοί του Γενικού Νοσοκομείου και του Ψυχιατρικού Κατερίνης εναντίον των υποχρεωτικών πειραματικών EMBOΛIAΣMΩN.




Συγκεκριμένα, οι υγειονομικοί του Νοσοκομείου Κατερίνης που έχουν συγκροτήσει την Κίνηση Εναντίωσης στην Υποχρεωτικότητα των πειραματικών EMBOΛIΩN και στον Διχασμό (Κ.ΕΝ.Υ.Δ.), συγκεντρώθηκαν, αρχικά, έξω στην είσοδο του Νοσοκομείου Κατερίνης και στη συνέχεια μπήκαν μέσα προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Διοικητή του Νοσοκομείου, ο οποίος όμως απουσίαζε.


Το ψήφισμα διαμαρτυρίας.


«ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΩΣΗΣ ΚΑΤΑ

ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΧΑΣΜΟΥ

ΠΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΓΕΝΙΚΟΥ

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

ΨΗΦΙΣΜΑ.

Συμμετέχουμε με επαγγελματισμό και αίσθηση ευθύνης προς την κοινωνία, εδώ και ενάμισι χρόνο, στη μεγάλη προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας είναι ότι αυτούς τους δεκαοκτώ μήνες, παρότι νοσηλεύτηκαν εκατοντάδες ασθενείς με covid-19, δεν υπήρξε ούτε ένα περιστατικό ενδονοσοκομειακής διασποράς του ιού.

Η νομοθέτηση της υποχρεωτικότητας του EMBOΛIAΣMOY με την επιβολή αναστολής εργασίας, με στέρηση αποδοχών σε όσους δεν EMBOΛIAΣTOYN δεν αποτελεί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ EMBOΛIAΣMO αλλά αποτελεί ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ EMBOΛIAΣMO, αφού επιβάλλεται με την απειλή της στέρησης της δυνατότητας βιοπορισμού για όσους εργαζομένους δεν EMBOΛIAΣTOYN, αντί της μετακίνησης από τη συγκεκριμένη εργασία χωρίς στέρηση αποδοχών, όπως συνέβη σε άλλους εργασιακούς χώρους.

Καλούμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Κατερίνης πριν πάρει οποιαδήποτε απόφαση για αναστολή εργασίας σε εργαζόμενο ή σε εργαζόμενους του νοσοκομείου μας, να αναλογιστεί τη βαρύτητα και την ευθύνη της απόφασης αυτής, για EMBOΛIAΣMENOYΣ και ANEMBOΛIAΣTOYΣ, καθώς επίσης και τον κίνδυνο κατάρρευσης της εύρυθμης λειτουργίας του Νοσοκομείου μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία.

Κ.ΕΝ.Υ.Δ.».


Συμπαράσταση στους διαμαρτυρόμενους

Υγειονομικούς από τη Δημοτική Σύμβουλο

Κατερίνης, Ασημίνα Πούλιου, καθώς και από

κάποιους EMBOΛIAΣMENOYΣ Υγειονομικούς.


Καθ’ όλη τη διάρκεια διαμαρτυρίας ήταν παρούσα και η Δημοτική Σύμβουλος του Δ.Κατερίνης, Ασημίνα Πούλιου, η οποία εξεδήλωσε τη συμπαράστασή της προς τους διωκόμενους υγειονομικούς που αρνούνται να EMBOΛIAΣTOYN με τα νέα πειραματικά EMBOΛIA.

Θα πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι όταν οι ANEMBOΛIAΣTOI υγειονομικοί περνούσαν από τους διαδρόμους του Νοσοκομείου κατευθυνόμενοι προς γραφεία αρμοδίων για να πραγματοποιήσουν την παράσταση διαμαρτυρίας τους, κάποιοι υγειονομικοί που έχουν EMBOΛIAΣTEI, εξεδήλωναν τη συμπαράστασή τους, με τον δικό τους βέβαια τρόπο, προς τους διωκόμενους ANEMBOΛIAΣTOYΣ συναδέλφους τους. Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας, όπως σχολίαζαν κάποιοι από τους διαμαρτυρόμενους, ορισμένοι συνάδελφοί τους, παρότι EMBOΛIAΣTHKAN, αρνούνται αυτόν τον τεχνητό διαχωρισμό που προωθεί η κυβέρνηση αλλά και κάποιες διοικήσεις νοσοκομείων.


Παράσταση διαμαρτυρίας στον Διευθυντή

Διοικητικής Υπηρεσίας.


Αρχικά, οι διαμαρτυρόμενοι Υγειονομικοί επισκέφθηκαν τον Διευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας, Γεώργιο Καραθάνο, στον οποίο επέδωσαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Οι διαμαρτυρόμενοι υγειονομικοί είχαν, στην αρχή της συνάντησης, έναν έντονο διάλογο με τον Διευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας, όμως στη συνέχεια τα πνεύματα ηρέμησαν κάπως. Ο υγειονομικός Κώστας Πουλικίδης καθώς και κάποια πρόσωπα που ήταν στην πρώτη σειρά της κίνησης διαμαρτυρίας, ζήτησαν από τον κ. Καραθάνο και ευρύτερα από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Συγκεκριμένα, ζήτησαν να σταματήσουν τα πιεστικά τηλέφωνα προς ANEMBOΛIAΣTOYΣ υγειονομικούς του Νοσοκομείου Κατερίνης, τηλέφωνα που περιέχουν απειλές, με έμμεσο ή και με πλάγιο τρόπο, σε βάρος εκείνων που δεν έχουν EMBOΛIAΣTEI. Κατήγγειλαν δε ότι τους προτρέπουν, εμμέσως ή αμέσως, για να κάνουν το EMBOΛIO και παράλληλα οι αρνούμενοι να προχωρήσουν σ’ αυτή την πράξη δέχονται απειλές ότι εάν δεν EMBOΛIAΣTOYN, θα χάσουν την εργασία τους και την ασφάλισή τους.

Επίσης, ζήτησαν από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου να σταματήσει τον τεχνητό διαχωρισμό που γίνεται, χωρίζοντας τους υγειονομικούς σε EMBOΛIAΣMENOYΣ και σε ANEMBOΛIAΣTOYΣ. Μάλιστα, ορισμένοι από εκείνους που διαμαρτύρονταν, είπαν ότι και οι υγειονομικοί (όπως και όλος ο κόσμος) είναι δυνατόν να κολλήσουν κορωνοϊό και είναι δυνατόν να μεταδώσουν τον κορωνοϊό, είτε είναι EMBOΛIAΣMENOI, είτε είναι ANEMBOΛIAΣTOI. Επίσης, είπαν, είναι αντιδημοκρατικό και φασιστικό να θέτουν κάποιοι διαχωριστικές και ρατσιστικές γραμμές μεταξύ όλων των συναδέλφων.

Ακόμη, άλλοι από τους διαμαρτυρόμενους είπαν ότι εφόσον και EMBOΛIAΣMENOI υγειονομικοί όχι μόνο κολλούν αλλά και νοσούν, όχι μόνο δεν έπαψαν ποτέ να φορούν μάσκες και να τηρούν αποστάσεις, επιπλέον δε, δεν διαθέτουν και αντισώματα αφού έχει περάσει ένα εξάμηνο από την υποτιθέμενη προστασία τους (και κολλούν αλλά και νοσούν), τότε γιατί κυβέρνηση και διοικήσεις νοσοκομείων διαχωρίζουν τους EMBOΛIAΣMENOYΣ από τους ANEMBOΛIAΣTOYΣ;

Πάντως, ο Διευθυντής Διοικητικής Υπηρεσίας κ. Καραθάνος, εκτίμησε ότι μπορεί να μην προχωρήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης και ότι τότε αυτό θα είναι προς όφελος όλων. Ωστόσο, είπε ότι αν τυχόν προχωρήσουν αυτά τα σχέδια, τότε είναι, περίπου, δεμένα τα χέρια των διοικούντων στα νοσοκομεία.


«Άναψαν τα αίματα» κατά την παράσταση

διαμαρτυρίας στο Σωματείο Εργαζομένων.


Εκεί όμως που κυριολεκτικά «άναψαν» τα αίματα ήταν όταν έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στο Σωματείο Εργαζομένων (μπορεί άραγε να υφίσταται σωματείο εργαζομένων, όταν λειτουργεί με τρεις μόνο της Διοίκησης, επειδή οι άλλοι έχουν παραιτηθεί;).

Συγκεκριμένα, τα αίματα «άναψαν» όχι μόνο επειδή το Σωματείο Εργαζομένων δεν συναίνεσε στην εγκύκλιο της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία) για τετράωρη στάση εργασίας αλλά και επειδή, ο ίδιος ο Πρόεδρος, Μανόλης Φωτιάδης, ειρωνεύονταν τους συναδέλφους του που διαμαρτύρονταν και ζητούσαν τον λόγο για τον οποίο το Σωματείο δεν συναίνεσε στην εγκύκλιο της ΠΟΕΔΗΝ.

Γι’ αυτό, όχι μόνο προκλήθηκαν φωνές, καταγγελίες και ηχηρές αποδοκιμασίες, αλλά κάποιοι διαμαρτυρόμενοι μπήκαν μέσα και μίλησαν με σκληρές λέξεις εναντίον εκείνων για τους οποίους, όπως είπαν, βάζουν πλάτες στην αντιδημοκρατική πολιτική της κυβέρνησης και στον διαχωρισμό των υγειονομικών.


Συνάντηση και με την Υποδιευθύντρια της

Υγειονομικής Υπηρεσίας, Δ.Κακαμούκα.


Η παράσταση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο Γραφείο των Υποδιευθυντριών της Υγειονομικής Υπηρεσίας, όπου τους υποδέχθηκε η κ. Δήμητρα Κακαμούκα, η οποία διαβεβαίωσε όλους τους συναδέλφους της ότι η ίδια δεν στάθηκε εμπόδιο για την παράσταση διαμαρτυρία των διαμαρτυρομένων υγειονομικών, επειδή είναι δημοκρατικό τους δικαίωμα να διαμαρτύρονται.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανταλλάχθηκαν απόψεις για τα θέματα που απασχολούν τους διαμαρτυρόμενους υγειονομικούς. Και λίγο αργότερα έληξε η παράσταση διαμαρτυρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !