9 Αυγούστου 2021

Θεατρική Παράσταση «Το Δάσος Φύλακας»




Ο Όμιλος Φίλων της Φύσης και του Ανθρώπου «Μαστόδοντας – Νεοκαισάρεια» διοργάνωσε το Σάββατο 07 Αυγούστου 2021 και ώρα 20:30 π.μ. Θεατρική Παράσταση με θέμα «Το Δάσος Φύλακας» στο Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας. Με την χρηματοδότηση και την υποστήριξη του Υ.Μ.Α.Θ στα πλαίσια του προγράμματος «Δημιουργώ».


Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της Θεατρικής Παράστασης έγινε σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς Παναγιώτας Τσεντίδου και Παρθένας Σακόγλου. Βασισμένη στο βιβλίο του συγγραφέα Θάνου Κόσυβα, σε σενάριο και σκηνοθεσία της Παναγιώτας Τσεντίδου. Τα κοστούμια για τις ανάγκες της παράστασης παραχώρησε η Θεατρική Ομάδα «Πήγασος».

Η επιθυμία του Ομίλου μας ήταν μέσα από την αυτήν την παράσταση οι συμμετέχοντες (μικροί και μεγάλοι) να αντιληφθούν την ωφελιμότητα του Δάσους στην περιβαλλοντική αλυσίδα, στην καθημερινότητα της κοινωνίας των ανθρώπων και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συμπεριφερόμαστε και να το προστατεύουμε.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νεοκαισάρειας Ιωάννης Τεκτονίδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Εστία Πιερίδων Μουσών» και μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας «Ίριδα», η Πρόεδρος του Olympolis Σοφία Γεωργιάδου.

Ευχαριστούμε θερμά την Φωτογραφική Ομάδα «Ίριδα» της «Εστίας Πιερίδων Μουσών» για την φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης μας.

Καθώς επίσης τους εθελοντές, τα μέλη της Θεατρικής μας Ομάδας, τον Σκηνοθέτη Χάρη Αμανατίδη για την υποστήριξή του, την επιχείρηση Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας για την παραχώρηση του χώρου και όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσής μας με την ενεργό συμμετοχή τους.

Ο Όμιλός μας μέσω του προγράμματος «Δημιουργώ» σχεδίασε και υλοποίησε μια σειρά δράσεων εντός του καλοκαιριού, με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων μας έναντι της προστασίας των δασών, της ανάπτυξης οικολογικής και περιβαντολλογικής συνείδησης.

Με σύνθημα

« Όποιος Γνωρίζει Προστατεύει»

Μέσα σε δύσκολες και ακραίες καιρικές συνθήκες (λόγω του καύσωνα), τις οποίες το ευρύτερο κοινό στήριξε με την συμμετοχή του και την συμμετοχικότητα του. Αναλυτικά:

1. Στις 06 Ιουνίου 2021 διοργάνωσε διαδικτυακή ημερίδα με την υποστήριξη του «Μαγικό Πανεπιστήμιο» με θέμα την χλωρίδα και την πανίδα του Πλατανόδασους Νεοκαισάρειας. Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν η Θέμιδα Νασοπούλου και ο Ελευθέριος Κηπόπουλος,

2. Τον καθαρισμό της περιοχής του Προφήτη Ηλία στις 11 Ιουλίου στον Αδριανό Νεοκαισάρειας από μέλη του Ομίλου μας,

3. Ενημέρωση στις θέσεις ενδιαφέροντος από τους αρχαιολόγους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας κο Μιλτιάδη Μυτελέτση και Κωνσταντίνο Νούλα στις 18 Ιουλίου, στον Αρχαιολογικό Χώρο της περιοχής του Αδριανού και ποιο συγκεκριμένα στις θέσεις Προφήτης Ηλίας και Κάστρο Νεοκαισάρειας «Ο Βοϊνάς»,

4. Οικοξενάγηση στο δάσος του Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας στις 01 Αυγούστου με θέμα την χλωρίδα και την πανίδα με την Οικοξεναγό Θέμιδα Νασοπούλου και την συνδρομή του Βασίλειου Κηπόπουλου,

5. Την έκδοση του βιβλίου – Οδηγός ορνιθοπαρατήρησης «Τα Πουλιά του Πλατανόδασους Νεοκαισάρειας Κατερίνης» το οποίο συνέγραψε και επιμελήθηκε η οικοξεναγός Θέμιδα Νασοπούλου, το φωτογραφικό υλικό παραχώρησαν οι αδελφοί Βασίλειος & Ελευθέριος Κηπόπουλος και τον σχεδιασμό και τα γραφιστικά ο Νικόλαος Μπουρλούκας και ο Χρήστος Ευθυμιάδης,

6. Στις 07 Αυγούστου διοργάνωσε την θεατρική παράσταση το «Δάσος Φύλακας» της Θεατρική Ομάδας του Ομίλου μας.

Ευχόμενοι η προσπάθεια του Ομίλου μας να έβαλε ένα ακόμη λιθαράκι στις συνεχόμενες προσπάθειες που καταβάλει η Πολιτεία αλλά και το σύνολο της κοινωνίας μας. Να δημιουργήσουμε την αναγκαία νοοτροπία για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις από την περιβαντολλογική υποβάθμιση που έχουμε προκαλέσει ως άτομα αλλά και ως κοινωνία στον πλανήτη μας. Τις συνέπειες από την κλιματική αλλαγή τις οποίες τώρα άρχισε να βιώνει έντονα η παγκόσμια κοινότητα αλλά και εμείς οι ίδιοι.

Παράλληλα εκφράζουμε την θλίψη μας αλλά και την στήριξη μας σε όλους όσους επλήγησαν τις τελευταίες ημέρες από τις πυρκαγιές και καλούμε όλα τα μέλη μας καθώς και το ευρύτερο κοινό να στηρίξουμε τις προσπάθειές τους να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους.

Ο Πλανήτης μας Αλλάζει, καιρός να Αλλάξουμε και Εμείς!!!

 

Ακολουθεί σχετικό φωτογραφικό υλικό της  εκδήλωσης μας


image.png
image.png


image.png

image.png
image.png
image.png
image.png

image.png
image.png
image.png

image.png

image.png

image.png

image.png
image.png



Με Εκτίμηση

   Το  Δ.Σ.
Όμιλος Φίλων της Φύσης & του Ανθρώπου
«Μαστόδοντας - Νεοκαισάρεια»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !