10 Αυγούστου 2021

85 καθαρίστριες για τις ανάγκες των σχολικών μονάδων του δήμου Πέλλας
Ο ίδιος αριθμός ανθρωποωρών για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων του δήμου μας θα διατηρηθεί και τη φετινή χρονιά.

Παρόλο που το πλάνο του Υπουργείου Εσωτερικών έχει περικόψει από το δήμο Πέλλας 13 εργατοώρες ημερησίως, αποφασίστηκε ομόφωνα κατά τη σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής να διατηρηθούν οι ίδιες ώρες, καλύπτοντας ο δήμος τη διαφορά που θα προκύψει με ίδιους πόρους.

Για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας των σχολικών μονάδων του δήμου Πέλλας απαιτούνται ημερησίως 381 εργατοώρες, εκ των οποίων το Υπουργείο χρηματοδοτεί τις 368, ενώ τις υπόλοιπες 13 ώρες ημερησίως ( συνολικά 3250 εργατοώρες ) θα τις καλύψει ο δήμος.

«Η καθαριότητα των σχολικών μονάδων αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για όλους εμάς στο δήμο. Τις δύο τελευταίες χρονιές κληθήκαμε να διαχειριστούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω του κορωνοϊού. Γνωρίζοντας πλήρως τις ανάγκες κάθε σχολικής μονάδας και δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών λόγω πανδημίας, αποφασίσαμε να διατηρήσουμε τον ίδιο αριθμό καθαριστριών, προκειμένου να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς», δήλωσε ο δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !