9 Αυγούστου 2021

Η χώρα μας χρειάζεται μια παράταξη που θα εγγυάται τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη
Μετά από μια υπερδεκαετή οικονομική και κοινωνική κρίση στη μετά covid εποχή η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει κοινωνικά και οικονομικά πρότυπα, και να στρέψει το βλέμμα της στους ανθρώπους, στις νέες τεχνολογίες και την κλιματική αλλαγή.

Η χώρα πρέπει να προχωρήσει με νέο όραμα για τους πολίτες την ανάπτυξη και την κατανομή του πλούτου.

Εμείς ως πολίτες πρέπει να δούμε ποιό είναι το συμφέρον μας και η ελπίδα μας για τα επόμενα τριάντα χρόνια τουλάχιστον εξετάζοντας με προσοχή αυτά που κάνουν και αυτά που σχεδιάζουν οι πολιτικές δυνάμεις, και να επιλέξουμε την καλύτερη αξιόπιστη και εφαρμόσιμη πρόταση.

Στη κατάσταση που έχει φτάσει σήμερα η χώρα μας από τη διακυβέρνηση τόσο του Σύριζα όσο και της ΝΔ από το 2012 και μετά, είναι εύκολο να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα και να πούμε όχι στην οπισθοδρόμηση την απαξίωση και την ανέχεια.

Σήμερα οι πολίτες βιώνουν φτώχεια, ανασφάλεια, αβεβαιότητα για το μέλλον, έχοντας βιώσει τόσες χαμένες ευκαιρίες μπροστά στα μάτια τους. Κουράστηκαν και θέλουν να δουν πράξεις, έργα. Να θέλουν να ανασάνουν και να αρχίσουν από την αρχή τη ζωή τους, τη ζωή των παιδιών τους

Δεν αντέχουν άλλο τις ανεπάρκειες της κυβέρνησης. Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής ξέρουμε το δρόμο, το έχουμε ξανακάνει ως ΠΑΣΟΚ και μπορούμε να το δοκιμάσουμε ξανά με το Κίνημα Αλλαγής. Έχουμε μάθει από τα λάθη του παρελθόντος, και σχεδιάσαμε τη Νέα Ελλάδα για μας και τα παιδιά μας. Μπορούμε να κυβερνήσουμε ξανά την Ελλάδα και να οδηγήσουμε τους πολίτες στη σιγουριά, την ασφάλεια, τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία.

Εμείς στο κίνημα Αλλαγής καταθέτουμε διαρκώς τεκμηριωμένες αξιόπιστες προτάσεις μετά από διάλογο και διαβούλευση με τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα. Για μας προέχει ο δημοκρατικός προγραμματισμός, να ακούμε τους αδύναμους, τους μικρομεσαίους, τους νέους, τις γυναίκες, όλους αυτούς που αγωνιούν και θέλουν την απασχόληση, την παραγωγή, την αξιοπρέπεια, την υγεία, την παιδεία και τη δικαιοσύνη. Σχεδιάζουμε για όλους και στεκόμαστε δίπλα τους πολλούς στην προσπάθεια να δημιουργήσουμε μαζί και να φτιάξουμε ξανά τη ζωή μας. Για παράδειγμα θέλουμε ένα ισχυρό εθνικό σύστημα υγείας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας, θέλουμε την παιδεία να είναι προσβάσιμη σε όλους, θέλουμε να καταρτίζονται επαγγελματικά όλοι οι πολίτες για να έχουν νέες ευκαιρίες απασχόλησης, θέλουμε να συνδεθεί η ανάπτυξη της χώρας με τη νέα τεχνολογία και τις εφαρμογές της, θέλουμε να προστατεύεται το περιβάλλον και να αντιμετωπιστεί η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της.

Θέλουμε ένα νέο αναπτυξιακό παραγωγικό μοντέλο σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Θέλουμε ένα πρωτογενή τομέα καθετοποιημένο που θα φέρνει υπεραξία στην παραγωγή, επεξεργασία, τυποποίηση και προώθηση των προϊόντων.

Θέλουμε την ψηφιακή αλλαγή, τη μετάβαση στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την πράσινη οικονομία, τον τουρισμό και την ανάπτυξη της ενδοχώρας. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και οι λίγοι. Όλοι θα έχουν συμμετοχή και λόγο σε όλα.

Χτίζουμε ξανά την Ελλάδα δημοκρατικά, με δικαιοσύνη και αξιοκρατία.

Το Κίνημα Αλλαγής εγγυάται, θέλει και μπορεί να πάει την Ελλάδα στη μετά covid εποχή. Είμαστε εδώ.


Γράφει ο

Κωνσταντίνος Κιτιξής

Γραμματέας Νομαρχιακής

Επιτροπής Κινήματος Αλλαγής Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !