11 Αυγούστου 2021

Στα 10 ακριβότερα διόδια της Ελλάδας τα Διόδια Λεπτοκαρυάς
Είτε για ολιγοήμερες αποδράσεις, είτε για διακοπές των 15 ημερών, γιατί τόσο κάνει πλέον διακοπές ο Έλληνας, κινούμενος στην ηπειρωτική Ελλάδα, δεν μπορείς να αποφύγεις το έξοδο των διοδίων. Ποια είναι τα ακριβότερα που θα συναντήσεις στο δρόμο σου; Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας αποκτά συνεχώς ένα ολοένα και πιο σύγχρονο δίκτυο αυτοκινητοδρόμων, που στόχο έχουν να βοηθήσουν τους οδηγούς να μεταφερθούν με περισσότερη άνεση, αλλά και κυρίως, ασφάλεια στον προορισμό τους. Τα έργα έδωσαν τέλος στις παλιές εθνικές οδούς με τα πολλά ατυχήματα και τις προδιαγραφές ελλιπούς ασφάλειας.

Η εκκίνηση της λειτουργίας των νέων αυτοκινητοδρόμων ωστόσο, συνοδεύτηκε και από τη λειτουργία των αντίστοιχων σταθμών διοδίων κατά την επικράτειά τους, που απαιτούν από τον οδηγό να συμπεριλάβει το έξοδό τους κατά τον σχεδιασμό του budget του ταξιδιού.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους 10 πιο ακριβούς σταθμούς διοδίων στην Ελλάδα και σε ποιους αυτοκινητοδρόμους υπάρχουν, σε ό,τι αφορά πάντα στο κόστος διέλευσης των επιβατικών Ι.Χ.

Τα 10 ακριβότερα διόδια στην Ελλάδα

1. Μετωπικά διόδια Μοσχοχωρίου: 3,90 ευρώ (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου)

2. Μετωπικά διόδια Θήβας: 3,80 ευρώ (Νέα Οδός)

3. Μετωπικά διόδια Τραγάνας: 3,80 ευρώ (Νέα Οδός)

4. Μετωπικά διόδια Αγγελοκάστρου: 3,50 ευρώ (Νέα Οδός)

5. Μετωπικά διόδια Πελασγίας: 3,40 ευρώ (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου)

6. Μετωπικά διόδια Αφιδνών: 3,25 ευρώ (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου)

7. Μετωπικά διόδια Ελαιώνα: 3,20 ευρώ (Ολυμπία Οδός)


8. Μετωπικά διόδια Λεπτοκαρυάς: 3,10 ευρώ (Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου)

9. Μετωπικά διόδια Τερόβου: 3,05 ευρώ (Νέα Οδός)

10. Πλευρικά διόδια Τραγάνας: 3,05 ευρώ (Νέα Οδός)

Τα διόδια Μοσχοχωρίου, Θήβας, Τραγάνας, Πελασγίας, Αφιδνών και Λεπτοκαρυάς βρίσκονται στη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη, οι σταθμοί Αγγελοκάστρου και Τερόβου στο Αντίρριο-Ιωάννινα και ο σταθμός Ελαιώνα στο Αθήνα-Πάτρα.

Σημειώστε τέλος ότι τα ακριβότερα διόδια θα τα πληρώσετε βγαίνοντας ή μπαίνοντας στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, με όλες τις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις ενός έργου σαν και αυτό, αφού το κόστος για τα επιβατικά Ι.Χ. ανέρχεται στα 13,5 ευρώ και για τις μοτοσικλέτες στα 1,9 ευρώ.


veriotis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !