26 Ιουλίου 2021

Η Ιστορία του Αεροπλάνου-Καφέ λίγο έξω από το Αιγίνιο
Το γνωστό σε όλους μας αεροπλάνο – καφέ στον δρόμο για το Αιγίνιο που αποτελεί αναπόσπαστη ανάμνηση των καλοκαιρινών οικογενειακών εξορμήσεων από τα τέλη της δεκαετίας του 80 συνεχίζει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τις μικρότερες γενιές στον δρόμο μέσο της παλαιάς εθνικής οδού για τις κοντινές παραλίες της Πιερίας.Ποια όμως η ιστορία του αεροπλάνου που βρίσκεται «προσγειωμένο» επί 3 δεκαετίες τώρα στην άκρη του δρόμου;

Από την εκπομπή Αληθινά Σενάρια της ΕΤ3 μαθαίνουμε πως η ιδέα του αεροπλάνου( μια ντακότα τύπου DC3 ) καφέ ξεκίνησε από τον μηχανικό αυτοκινήτων κ. Ιωαννίδη και την σύζυγο του το 1980.
Για την υλοποίηση χρειάστηκε η αγορά μέσο δημοπρασίας του αεροσκάφους και η συναρμολόγηση των τμημάτων της ατράκτου , εργασία που διήρκησε 4 έτη.
Χαρακτηριστικό είναι πως για την συναρμολόγηση της ατράκτου βάρους 9 τόνων , μάκρους 15 μέτρων και άνοιγμα φτερών 25 μ , χρειάστηκαν 7.500 πριτσινια , γερανοί και πολύ προσωπική εργασία.
Ο χώρος επιβατών αποτέλεσε την καφετέρια ενώ το πιλοτήριο υπήρξε ο πλέον περιζήτητος χώρος ιδιαίτερα για τα παιδιά.
Όπως είναι φυσικό η πρωτότυπη και ιδιαίτερη αυτή καφετέρια αποτέλεσε πόλο έλξης για τους διερχόμενους στα τέλη της δεκαετίας του 80’ και λίγο πολύ όλοι το έχουμε επισκεφτεί στο παρελθόν.
Στα μέσα του 90 απασχόλησε και το αστυνομικό δελτίο.Αποτελεί μέχρι τις μέρες μας σημείο αναφοράς για τους διερχόμενους οδηγούς στο ύψος του Αιγινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !