26 Ιουλίου 2021

Γλυκιά γεύση από Καλαμπόκι στο Κιλκίς
Η ευωδιά του αχνιστού ξεροψημένου και βραστού καλαμποκιού σκορπίστηκε σε όλο το χωριό με τους ντόπιους και τα παιδιά να στέκονται υπομονετικά μπροστά από τους πάγκους των ψησταριών για να γευτούν την εκλεκτή τοπική παραγωγή του Σιδηροδρομικού Σταθμού Μουριών.

Κάτοικοι και αρκετοί επισκέπτες από Θεσσαλονίκη και από γειτονικούς οικισμούς του λεκανοπεδίου των Μουριών αποδέχθηκαν την κοινή πρόσκληση του Δήμου Κιλκίς και του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’Μπέλες’’ και το βράδυ του περασμένου Σαββάτου συμμετείχαν στη Γιορτή Καλαμποκιού.

Η κεντρική πλατεία στολίστηκε με πράσινους βλαστούς, σπόρους αραβόσιτου και με φρεσκοκομμένα καλαμπόκια που έδωσαν το σύνθημα για την έναρξη μιας απλής αλλά όμορφης γιορτής.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’Μπέλες’’ Ελευθέριος Αργυρόπουλος στο καλωσόρισμά του αναφέρθηκε στην καλλιεργητική παράδοση που έχει το καλοκαιρινό αγροτικό προϊόν στο λεκανοπέδιο. Ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης στάθηκε στην προστιθέμενη αξία που επιθυμεί να προσδώσει ο Δήμος στην τοπική παραγωγή και κατ΄ επέκταση στην περιοχή με τη Γιορτή του Καλαμποκιού εμπλουτίζοντάς την με πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα ενισχύσουν την αγροτική της ταυτότητα. Τις προοπτικές της δυναμικής καλλιέργειας που αναπτύσσεται σε έκταση δέκα περίπου χιλιάδων στρεμμάτων στην ευρύτερη ζώνη του λεκανοπεδίου, υπογραμμίζοντας την υψηλή διατροφική αξία και τα ποιοτικά γνωρίσματα του καλαμποκιού, παρουσίασε, τέλος, ο γεωπόνος Σταύρος Στεφανίδης.

Η βραδιά κύλησε με γεύσεις καλαμποκιού και με μουσικό πρόγραμμα λαϊκών και ποντιακών τραγουδιών που επιμελήθηκε τοπικό καλλιτεχνικό σχήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !