21 Ιουλίου 2021

"Γιατί και φέτος....επιλέγω Λεπτοκαρυά για το μπάνιο μου και τις διακοπές μου "




Όσοι μένουν στις γύρω περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης, της Ημαθίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και ακόμα πιο γύρω την γνωρίζουν, την έχουν μάθει, την έχουν επισκεφθεί και έχουν περάσει αφάνταστα και αξέχαστα καλοκαίρια σε αυτήν. Ο λόγος; Για την Λεπτοκαρυά Πιερίας, μια κωμόπολη ακριβώς στην ακτογραμμή του Νομού Πιερίας με την σκιά του Ολύμπου από πάνω της.
Η Λεπτοκαρυά Πιερίας που για τους περισσότερους κατοίκους της αποκαλείται σαν το ”χωρίο μου” αλλά κάθε άλλο σαν χωρίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Με τα αποτελέσματα της απογραφής να αναδεικνύουν ότι ο πληθυσμό της ανέρχεται περίπου στους 4000 κατοίκους χαρακτηρίζοντας την σαν κωμόπολη. Τέλος η ονομασία της, σύμφωνα με απόψεις των ντόπιων, που ελέγχονται, προήλθε από τις φουντουκιές και την απόδοση στην ελληνική της τουρκικής λέξης φιντίκιοϊ (φουντουκοχώρι).
Οι κάτοικοι της Λεπτοκαρυάς ασχολούνται κατα βάση με τις τουριστικές επιχειρήσεις και την γεωργία, με την πάροδο των χρόνων ο τουρισμός είναι αυτός που υπερισχύει στην οικονομία των κατοίκων. Η Λεπτοκαρυά ανήκει στους κορυφαίους προορισμούς της Πιερίας για την θερινή περιόδο, με τους τουρίστες κάθε χρόνο να ανέρχονται γύρω στους 4000 με τους περισσότερους από αυτούς είτε διαθέτουν τα δικά τους ”εξοχικά” είτε έρχονται για μικρή περίοδο. Φιλοξενούνται τουρίστες από διάφορες χώρες των Βαλκανίων κατά κύριο λόγο και μετά από την Δυτική Ευρώπη. Βέβαια, θα πρέπει να αναφερθεί ότι η Λεπτοκαρυά έχει μια από τις πιο καθαρές και όμορφες παραλίες κερδίζοντας για πολλά χρόνια και την Γαλάζια Σημαία.


www.pieria-hotels.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !