21 Ιουλίου 2021

Απαγόρευση κυκλοφορίας στο ΣΕΙΧ ΣΟΥ λόγω κινδύνου πυρκαγιάς




Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η Θεσσαλονίκη συμπεριλαμβάνεται στις περιοχές που προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις επόμενες ώρες.
Για το λόγο αυτόν η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου έδωσε εντολή να κλείσει το Σέιχ Σού από την Τετάρτη 21/7/2021 7.30 π.μ, μέχρι την Πέμπτη 22/7/2021 7.30 π.μ. με ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχίσει η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Η απόφαση της Αντιπεριφέρειας έχει σταλεί προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Αστυνομία Πυροσβεστική και εθελοντικές ομάδες) για την φύλαξη των εισόδων και εξόδων.
Παράλληλα σταματούν οι εργασίες καθαρισμού εντός του δάσους μέχρι το πέρας της απαγόρευσης.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ήδη τοποθετήσει μηχανήματα έργου σε καίρια σημεία έτσι ώστε να βοηθήσουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε περίπτωση εκδήλωσης κάποιας πυρκαγιάς.
Οι Εθελοντικές Οργανώσεις που συμμετέχουν στο σχεδιασμό και δράσεις για την συμπληρωματική επιτήρηση των δασών της Μ.Ε Θεσσαλονίκης, αντιπυρικής περιόδου 2021, θα βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα με εντατικοποίηση των περιπολιών τους στους τομείς ευθύνης τους.

Σημειώνεται πως το έργο καθαρισμού ξεκίνησε από τον Ιούνιο και θα συνεχιστεί μέχρι τον Αύγουστο για να καθαρίσει όλο το δάσος από υλικά δασοκομίας προηγουμένων ετών καθώς επίσης και από
ό,τι άλλο υπάρχει, όπως απορρίμματα και ογκώδη, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα πρόκλησης πυρκαγιάς.

Σε ότι αφορά στην τοποθέτηση ραντάρ πυροπροστασίας, σύμφωνα με τον Διευθυντή της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μπάμπη Στεργιάδη «Προχωρά η διαδικασία έτσι ώστε μετά τον καθαρισμό να τοποθετηθεί. Είναι ένας μεγάλος διαγωνισμός. Έχουν τελειώσει με τις προσφορές, και αναμένουν αν υπάρχουν ενστάσεις. Αν κλείσουμε με τις ενστάσεις, τελειώνοντας τον καθαρισμό μετά θα προχωρήσει και η τοποθέτησή του»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !