4 Ιουλίου 2021

Χρυσό βραβείο αρχιτεκτονικής τοπίου για τη Μαρία Γιδαράκου




Τα πρώτα βραβεία για την αρχιτεκτονική τοπίου σε Ελλάδα και Κύπρο, τα Landscape Awards 2021 είναι γεγονός.



Οι διαγωνιζόμενοι έβαλαν τον πήχη ψηλά. Η Επιτροπή αξιολόγησε. Οι κορυφαίοι ξεχώρισαν, με έργα που αποτελούν πλέον ορόσημο για τις μελλοντικές δημιουργίες στον δυναμικά ανερχόμενο τομέα του landscape architecture.

Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των βραβείων ήταν ο διεθνούς κύρους Έλληνας αρχιτέκτονας και αρχιτέκτων τοπίου, Θωμάς Δοξιάδης. Κορυφαίοι ακαδημαϊκοί και εξειδικευμένοι επαγγελματίες του κλάδου στελέχωσαν την Επιτροπή.

Στην κατηγορία Urban Microscapes (Αστικό Μικροτοπίο) το Χρυσό Βραβείο (GOLD) έλαβαν οι (Κατερινιώτισα) Γιδαράκου Μαρία | Καλιακός Σοφοκλής | Πιτσιάβας Λάζαρος για την Πλατεία Δημαρχείου Κατερίνης.

Τα βραβεία διοργανώθηκαν υπό την σημαντική αιγίδα του Πανελλήνιου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Τοπίου.

Δήλωση Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Τοπίου

Εκ μέρους του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Τοπίου θα ήθελα να σας συγχαρώ για την πρωτοβουλία διοργάνωσης της εκδήλωσης Landscape Awards.

Οι βραβεύσεις έργων σχεδιασμού, προστασίας και διαχείρισης του τοπίου συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάδειξη της αρχιτεκτονικής τοπίου αλλά και της ευαισθητοποίησης του κοινού στα θέματα του τοπίου και του περιβάλλοντος.

Ο Π.Σ.Α.Τ επικροτεί και στηρίζει πρωτοβουλίες όπως η συγκεκριμένη διοργάνωση των βραβείων τοπίου, όπου διακρίθηκαν έργα που ανέδειξαν την ταυτότητα του τοπίου, μέσα από μια ισχυρή αφήγηση για την επανασύνδεση του ανθρώπου με τον τόπο του και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Προσφέροντας την αιγίδα του, δήλωσε έμπρακτα την στήριξη του στην εκδήλωση “Landscape Awards”, έτσι ώστε να παρουσιαστεί η συνθετότητα του αντικειμένου της αρχιτεκτονικής τοπίου και οι διαφορετικές απόψεις συναδέλφων αρχιτεκτόνων τοπίου σε μια ευρεία κλίμακα έργων, συμβάλλοντας τα μέγιστα στον εμπλουτισμό γνώσεων και εμπειριών. Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία και στην διοργάνωση της εκδήλωσης των βραβείων τοπίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !