16 Ιουλίου 2021

«Βλάχοι στη σκιά του Ολύμπου»
Την Τετάρτη 14 Ιουλίου η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου συναντήθηκε, στο κτίριο της Π.Ε. Πιερίας, με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων κ. Μιχάλη Μαγειρία.

Ο κ. Μαγειρίας παρέδωσε στην κα Μαυρίδου το βιβλίο «Βλάχοι στη σκιά του Ολύμπου», που εκδόθηκε με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Παράλληλα ευχαρίστησε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την αμέριστη στήριξή της στην Ομοσπονδία και στο έργο των πολιτιστικών συλλόγων των Βλάχων.

Από την πλευρά της η κα Σοφία Μαυρίδου εξέφρασε τη βούληση να συνεχιστεί η διαχρονικά στενή συνεργασία με την πανελλήνια ομοσπονδία και τους συλλόγους Βλάχων του νομού, υπογραμμίζοντας ότι ως Περιφερειακή Αρχή θα συνεχίσει να υποστηρίζει το έργο των συλλόγων στην κατεύθυνση ανάδειξης της πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της περιοχής.

«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και εγώ προσωπικά πάντα θα είμαστε αρωγοί και θα στηρίζουμε ενέργειες και πρωτοβουλίες που εντάσσονται στο σημαντικό πολιτιστικό έργο της δραστήριας Ομοσπονδίας, που στόχο έχει να διασπείρει τον πολιτιστικό πλούτο του βλαχόφωνου Ελληνισμού και να αναδείξει τη συμβολή του στο ''γίγνεσθαι'' του τόπου» δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Μαυρίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !