25 Ιανουαρίου 2021

Η Σοφία Μαυρίδου ζητά την οικονομική ενίσχυση των Τ.Ο.Ε.Β. Λιτοχώρου, Κολινδρού, Μηλιάς, Ρητίνης




Επιστολή, στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απέστειλε, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, με θέμα την οικονομική ενίσχυση των Τ.Ο.Ε.Β. της Π.Ε.Πιερίας.


Μέσω της επιστολής- που κοινοποιείται στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, στο Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας της ΠΚΜ και στους Δήμους, Κατερίνης, Πύδνας-Κολινδρού και Δίου-Ολύμπου- η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, αιτείται, την άμεση στήριξη του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων, μέσω ειδικής χρηματοδότησης, προς τους Τ.Ο.Ε.Β. της Πιερίας (Τ.Ο.Ε.Β. ΜΗΛΙΑΣ, Τ.Ο.Ε.Β. ΡΗΤΙΝΗΣ, Τ.Ο.Ε.Β. ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΟΥ, Τ.Ο.Ε.Β. ΡΑΧΗΣ, Τ.Ο.Ε.Β. ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ, Τ.Ο.Ε.Β ΚΑΤΑΧΑ, Τ.Ο.Ε.Β. Παλαιού ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙΟΥ, Τ.Ο.Ε.Β. ΕΝΝΙΠΕΑ Λιτοχώρου, Τ.Ο.Ε.Β. ΕΛΟΥΣ ΒΑΡΙΚΟΥ), προκειμένου να αντεπεξέλθουν στην αποστολή τους.


«Όσο οικονομικά εύρωστοι και αν είναι οι Τοπικοί Ο.Ε.Β. της Πιερίας, δεν μπορούν επ’ ουδενί λόγω να αντεπεξέλθουν στις ζημιές που προκαλούνται από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, στο ευρύτερο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής που συντελείται και καταγράφεται στη χώρα μας. Όπως, είναι σε όλους μας γνωστό, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, οι Ο.Ε.Β., μετά το Ν.3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης), εποπτεύονται άμεσα από την οικεία αυτοδιοικητική Περιφέρεια, ενώ υψηλή εποπτεία και έλεγχο σε όλους τους Ο.Ε.Β. ασκεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με τις υπηρεσίες του καθώς όλοι οι Ο.Ε.Β. εμφανίζονται ως εποπτευόμενοι φορείς (Ν.Π.Ι.Δ.) από το Υπουργείο αυτό στο Μητρώο Υπηρεσιών και Φορέων της Ελληνικής Διοίκησης», επισημαίνει στην επιστολή η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.


Η κ. Σοφία Μαυρίδου, ενημερώνει μέσω της επιστολής ότι οι Τ.Ο.Ε.Β. της Πιερίας, όλα αυτά τα έτη που λειτουργούν διαχειρίζονται δίκτυα τα οποία έχουν κατασκευαστεί μέχρι την δεκαετία του 1960, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πολλαπλά προβλήματα, όχι μόνο λειτουργίας και διαχείρισης του διαθέσιμου υδάτινου δυναμικού μέσω των πεπαλαιωμένων κατασκευαστικών έργων αλλά κυρίως λόγω των επανειλημμένα καταγεγραμμένων και εκτεταμένων ζημιών, από τα έντονα και έκτακτα καιρικά πλημμυρικά φαινόμενα που πλήττουν την Πιερία τα τελευταία έτη (ιδιαίτερα από το 2017 και εντεύθεν) και αξιώνει την ενίσχυσή τους για έναν αγροτικό τόπο που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα που έχουν οξυνθεί και εξαιτίας της υγειονομικής πανδημίας, αντανακλώντας προβλήματα στην τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !