26 Οκτωβρίου 2018

Υποψήφιος Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού ο Αντιστράτηγος Ανέστης Μανω΄λας



Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες´




Με αίσθημα ευθύνης προς όλους και χρέους προς τον τόπο μας, σας γνωστοποιώ την απόφασή μου να διεκδικήσω το αξίωμα του Δημάρχου Πύδνας-Κολινδρού κατά τις εκλογές του Μαΐου 2019.

Εδώ και μία δεκαετία, η χώρα μας βρίσκεται σε βαθιά οικονομική κρίση και όλοι μας βιώνουμε τις συνέπειές της. Αναμφίβολα οι δημοτικές εκλογές δεν θα επιλύσουν τα οικονομικά προβλήματα της χώρας. Σίγουρα όμως οι ικανές τοπικές διοικήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη, την κοινωνική μέριμνα, την παιδεία και τον αθλητισμό της περιοχής τους. Θα στηρίξουν τη λαϊκή παράδοση και θα μεριμνήσουν για την προστασία του περιβάλλοντος. Όσον αφορά το δήμο μας, όλα αυτά θα γίνουν με την άσκηση απόλυτα διαφανούς οικονομικής διαχειρίσεως και με τη συμμετοχή των πολιτών στους θεσμούς και στις αποφάσεις.

Στόχος μου είναι η συνεργασία και η σύνθεση όλων των δημιουργικών δυνάμεων της περιοχής μας. Σε μία εποχή που όλα γύρω μας αλλάζουν με ταχύτατους ρυθμούς, η στασιμότητα είναι καταστροφική. Ο τόπος μας χρειάζεται μία νέα δημοτική Αρχή, η οποία να χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και υπευθυνότητα. Μία δημοτική Αρχή, η οποία θα ανοίξει προοπτικές για καινοτόμες και δημιουργικές πρωτοβουλίες, που θα φέρουν ανάπτυξη και θα συμβάλουν στη μείωση της ανεργίας που μαστίζει τους πολίτες του δήμου μας και κυρίως τους νέους.

Το πλήθος των προβλημάτων και των κοινωνικών αναγκών, επιβάλει την ενότητα και όχι τον κατακερματισμό δυνάμεων. Επιβάλει το αγκάλιασμα όλων των κατοίκων, ανεξάρτητα από πολιτικές προτιμήσεις και ιδεολογικές αφετηρίες, καθ´ότι τα προβλήματα δεν έχουν κομματικό χρώμα. Είναι απολύτως απαραίτητη μία αντίληψη που να ανοίγει νέους ορίζοντες και να σηματοδοτεί μία νέα ματιά σε όσα ζούμε. Πρέπει να καταβάλουμε συλλογική προσπάθεια, ώστε να ανατρέψουμε το κλίμα της ακινησίας και της αδράνειας των τελευταίων ετών.

Προτεραιότητα τόσο δική μου όσο και αυτών οι οποίοι έχουν συνταχθεί και θα συνταχθούν μαζί μου, είναι και θα είναι το κοινό και όχι το ατομικό συμφέρον. Ο δήμος μας δεν είναι ιδιοκτησία κανενός ατόμου αλλά ανήκει στους πολίτες του. Αυτοί οι πολίτες θα αποφασίσουν με την ψήφο τους σε ποιούς θα εμπιστευθούν το μέλλον και την προκοπή του τόπου. Ενός τόπου με πληθώρα προβλημάτων, την καταγραφή των οποίων έχουμε από καιρό ξεκινήσει.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα και μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και να καταγράψουμε τα επί μέρους προβλήματα όλων των διαμερισμάτων του δήμου μας. Παράλληλα, θα έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε τα σχέδιά μας για τη νέα δημοτική περίοδο, καθώς και τα πρόσωπα που θα συμβάλουν στην κοινή προσπάθεια για το καλό του τόσο όμορφου αλλά και τόσο εγκαταλελειμμένου δήμου μας.




26-10-2018




Ανέστης Δ. Μανώλας

Αντιστράτηγος ε.α.

Επίτ. Γενικός Επιθεωρητής Στρατού



Υποψήφιος Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !