26 Οκτωβρίου 2018

Θεσσαλονίκη: Μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη



Μείωση των ανταποδοτικών τελών ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας κατά 5% για τα νοικοκυριά σχεδιάζει για το 2019 η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ στα ίδια επίπεδα αναμένεται να παραμείνουν τα τέλη ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων.

Η αντιδήμαρχος Οικονομικών του κεντρικού δήμου, ‘Αννα Αγγελίδου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9FM”, υπογράμμισε πως “δεν είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση Μπουτάρη μειώνει τα δημοτικά τέλη”.

“Από το 2011 έως και το 2018 τα δημοτικά τέλη έχουν συνολικά μειωθεί για τις κατοικίες κατά 37,5% και για τις επαγγελματικές στέγες 33,5%, χωρίς να υπολογίσουμε τη νέα μείωση της τάξης του 5%, που θα ισχύσει από 1η Ιανουαρίου του 2019” είπε η κ.Αγγελίδου.

Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο “οι μειώσεις είναι προς όφελος των δημοτών, διότι αντιλαμβανόμαστε τα προβλήματα που υπάρχουν εξαιτίας της κρίσης. Μπορούν οι πολίτες να συγκρίνουν με τους λογαριασμούς τους τι πλήρωναν το 2010 και τι θα πληρώνουν το 2019”.

Το θέμα της μείωσης των δημοτικών τελών θα συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης, και θα τεθεί προς έγκριση.

ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !