27 Σεπτεμβρίου 2018

Δήμος Κατερίνης: Απομάκρυνση περιπτέρου στην οδό Αβέρωφ



Στην απελευθέρωση ζωτικού κοινόχρηστου χώρου στο κέντρο της Κατερίνης και ειδικότερα στον πεζόδρομο της οδού Αβέρωφ, στη βελτίωση της αισθητικής και λειτουργικής φυσιογνωμίας του αστικού περιβάλλοντος και, κυρίως, στη διευκόλυνση της διέλευσης πεζών και ΑμεΑ, αναμένεται να συμβάλει η αποξήλωση περιπτέρου, η οποία ολοκληρώθηκε.



Με την απομάκρυνσή του περιπτέρου, που από το 1970 λειτουργούσε στο κομβικό αυτό σημείο της πόλης, επιλύονται τα προβλήματα που προκαλούσε η στενότητα του χώρου, ενώ βελτιώνεται αισθητά η κίνηση σε ένα πολυσύχναστο πεζόδρομο.

«Με τον συντονισμό του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, με κριτήριο τους κανόνες βιώσιμης κινητικότητας, το εύρος των πεζοδρομίων, την ασφάλεια που απορρέει από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας συνεχίζουμε την συντονισμένη προσπάθειά μας για την αποξήλωση και οριστική απομάκρυνση εγκαταλειμμένων (σχολαζόντων) περιπτέρων από τους δημόσιους χώρους του Δήμου μας. Προτεραιότητά μας συνιστά η απελευθέρωση ζωτικών κοινόχρηστων χώρων για τους πεζούς και η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του αστικού τοπίου» τονίζει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Νίκος Παπαζιώγας.




Αξίζει να σημειωθεί, ότι, προηγήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου. Ειδικότερα, διακοπή εργασιών και ρεύματος, ανάκληση της άδειας εκμετάλλευσης του περιπτέρου λόγω θανάτου των ιδιοκτητών και εν συνεχεία πρόωρης διακοπής εργασιών του μισθωτή, ενώ η απομάκρυνση του κουβουκλίου έγινε με δαπάνη του Δήμου.


Τέλος, το πρόγραμμα της απομάκρυνσης των εγκαταλειμμένων περιπτέρων, το οποίο εφαρμόζεται συστηματικά από τις υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται διαχρονικά, για να απελευθερωθούν ζωτικοί κοινόχρηστοι χώροι και να διευκολυνθεί η κυκλοφορία και η διέλευση των πεζών είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !