19 Φεβρουαρίου 2018

Στο Κιλκίς οι δίκες γίνονται σε... αποθήκη!



Τριτοκοσμικές καταστάσεις που δεν τιμούν καθόλου την ελληνική δικαιοσύνη εκτυλίσσονται εδώ και πολλά χρόνια στο Πρωτοδικείο αλλά και το Ειρηνοδικείο της πόλης του Κιλκίς, αφού ο ακατάλληλος και πολύ μικρός χώρος που το φιλοξενεί είναι παράλληλα και… αποθήκη δικόγραφων, με τις δίκες να γίνονται κυριολεκτικά «στο πόδι»!.


Όπως αναφέρει η πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Κιλκίς Ευρώπη Αρτόγλου, η συγκεκριμένη τραγική κατάσταση επικρατεί εδώ και 30 χρόνια στην πόλη, με τις δίκες να γίνονται κάτω από άθλιες συνθήκες.

«Είναι τόσος μεγάλος ο όγκος των υποθέσεων που δεν μπορούν να αποθηκευθούν κάπου αφού το κτήριο είναι πολύ μικρό και έτσι μπαίνουν στην αίθουσα όπου εκδικάζονται υποθέσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Αρτόγλου.

Το οίκημα που είναι ουσιαστικά ένα… σπίτι και μάλιστα για το οποίο το ελληνικό δημόσιο καταβάλει μηνιαίως το ποσό των 3.000 ευρώ για ενοίκιο, είναι το πλέον ακατάλληλο για να στεγάσει ένα δικαστικό μέγαρο.

«Οι δίκες γίνονται στο συγκεκριμένο χώρο μέσα σε αρχεία ή και ακόμα σε γραφεία 2Χ2 που δεν μπορούμε να κάτσουμε και δεν μπορούμε να αφήσουμε κάπου τα έγγραφα μας», εξηγεί η κ Αρτόγλου.

Το κτήριο φυσικά δεν διαθέτει πρόσβαση για τα ΑμεΑ και όπως λέει χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Δ.Σ. Κιλκίς, «έχει τύχει ο εισαγγελέας να αναγκαστεί να κατέβει κάτω στο προαύλιο ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία για ένα άτομο που βρισκόταν σε αμαξίδιο και δεν μπορούσε να ανεβεί στο γραφείο του».

Για το οίκημα των μόλις 800 τ.μ. οι εκθέσεις της υγειονομικής και της πολεοδομικής υπηρεσίας έχουν αναδείξει την ακαταλληλότητα του κτηρίου, το οποίο δεν έχει καν δάπεδο και για αυτό το λόγο έχει τοποθετηθεί μουσαμάς στο τσιμεντένιο πάτωμα!

«Το Κιλκίς είναι μια περιοχή με πλήθος υποθέσεων, αφού είναι παραμεθόριος περιοχή και εκδικάζονται πολλές υποθέσεις για διακίνηση μεταναστών και διακίνηση λαθραίων προϊόντων και ναρκωτικών. Αναμενόμενο είναι να υπάρχει ο εν λόγω συνωστισμός», επισημαίνει η κ. Αρτόγλου.

Οι προσπάθειες για μεταφορά του Μεγάρου στο τέως εκκλησιαστικό Λύκειο τελικά έπεσε στο κενό αφού η διαδικασία που διήρκεσε λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών 2,5 χρόνια τελικά έπεσε στο κενό.

«Ο υπουργός Δικιοασύνης Σταύρος Κοντονής έχει ενημερωθεί για το θέμα και διεμήνυσε ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για τη μετεστέγαση του μεγάρου. Ωστόσο η γραφειοκρατία αργεί πολύ το θέμα, αφού ακόμα δεν έχει συσταθεί η επιτροπή στέγασης του κτηρίου», αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς

http://www.thessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !