8 Σεπτεμβρίου 2021

Δύο βρέφη δόθηκαν σε λάθος γονείς
Δύο βρέφη, κοριτσάκια, που γεννήθηκαν την ίδια ημέρα στο νοσοκομείο Σαν Μιγιάν του Λογρόνιο στην Ισπανία το 2002 και ζύγιζαν το ίδιο βάρος, αφού μεταφέρθηκαν σε δύο διπλανές θερμοκοιτίδες, καθώς ήταν λιποβαρή, παραδόθηκαν από ανθρώπινο λάθος σε λάθος γονείς.

Η αλήθεια άρχισε να αποκαλύπτεται και το 2017, όταν ξεκίνησε ένας δικαστικός αγώνας που ολοκληρώθηκε σήμερα, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ισπανία Δώρα Μακρή. Το ένα από τα δύο κοριτσάκια είχε ομαλή ζωή, το δεύτερο όμως από πολύ νωρίς χρειάστηκε να μεγαλώσει μόνο με την γιαγιά του, καθώς οι γονείς είχαν χωρίσει και επιπλέον η Πολιτεία έδωσε την κηδεμονία στη γιαγιά λόγω της ανικανότητας των γονιών να την μεγαλώσουν.

Το 2017 και όταν το δεύτερο κοριτσάκι ήταν 15 ετών, η γιαγιά του κατήγγειλε τον πατέρα της μικρής, γιατί δεν πλήρωνε, ως όφειλε, το επίδομα διατροφής της κόρης του. Εκείνος επιχειρηματολόγησε, ότι δεν ήταν κόρη του και το δικαστήριο τον υποχρέωσε να κάνει τεστ DNA. To τεστ απέδειξε, ότι όντως δεν ήταν ο πατέρας της έφηβης, η οποία ξεκίνησε την αναζήτηση. Μετά από μήνες διαπιστώθηκε με επαναλαμβανόμενα τεστ DNA, πως ούτε η μητέρα της, ούτε η γιαγιά της, είχαν ουδεμία συγγενική σχέση μαζί της.

Οι έρευνες των δικηγόρων της κατέληξαν τελικά στο νοσοκομείο που γεννήθηκε και εκεί διαπιστώθηκε, τι είχε συμβεί. Όπως επίσης διαπιστώθηκε, ότι η βιολογική μητέρα της έφηβης είχε αποβιώσει το 2018. Μετά από πολλές διαδικασίες οι συνήγοροι κατήγγειλαν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, απαιτώντας τουλάχιστον 3 εκατ. ευρώ για ηθική βλάβη. Το δικαστήριο αποφάσισε να αποζημιώσει την ενήλικη – πλέον – καταγγέλουσα με 215.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !