7 Αυγούστου 2021

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει το Επιμελητήριο Χαλκιδικής για τις συνεχείς διακοπές ρεύματος




«Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής τις τελευταίες μέρες, που βρισκόμαστε στο απόγειο της τουριστικής περιόδου, γίνεται αποδέκτης έντονων παραπόνων, δυσαρέσκειας και αγανάκτησης από επαγγελματικές ενώσεις, εμπορικούς συλλόγους, επαγγελματίες και επιχειρηματίες του Νομού μας, σχετικά με τις πολύωρες διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές του Νομού μας.



Το γεγονός ότι το Επιμελητήριο καλείται να διαχειριστεί την αγανάκτηση των επιχειρηματιών για τα προβλήματα που άλλοι προκαλούν, είναι το λιγότερο και προσπαθεί να το κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.



Οι πολύωρες όμως διακοπές ρεύματος καθώς και οι συνεχείς πτώσεις τάσης του ρεύματος, προκαλούσαν προβλήματα και στην παροχή νερού και στην λειτουργία των κλιματιστικών πολλών τουριστικών καταλυμάτων και ξενοδοχείων, με άμεση επίπτωση και στο τουριστικό προϊόν του Νομού μας. Επιπλέον πολλές εμπορικές επιχειρήσεις υφίστανται σημαντικές ζημιές από την μη λειτουργία των ψυγείων τους, που προκάλεσε αλλοίωση των ευπαθών προϊόντων τους, με αποτέλεσμα την αχρήστευση των προϊόντων τους και τελικά την περαιτέρω οικονομική τους επιβάρυνση.



Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη ότι είμαστε στην καρδιά της καλοκαιρινής περιόδου, όπου παρατηρείται αθρόα προσέλευση τουριστών και επισκεπτών στο Νομό μας και όλοι οι επιχειρηματίες προσπαθούν να ορθοποδήσουν και να λειτουργήσουν μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν επιβληθεί λόγω COVID 19, δεν δικαιολογούνται να παρουσιάζονται τέτοιου είδους και τέτοιας έκτασης προβλήματα στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και να δημιουργούνται ανυπέρβλητα προβλήματα ηλεκτροδότησης.



Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που ομολογουμένως κατέβαλε το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ να κρατήσει σε λειτουργία το δίκτυο και λόγω του καύσωνα, ο ΔΕΔΔΗΕ όφειλε να φροντίσει έγκαιρα για την συντήρηση του δικτύου του, για την αποφυγή των προβλημάτων που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες, να διαφυλάξει, είτε να ενισχύσει τις αντοχές του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή μας.



Η δικαιολογία της υπερκατανάλωσης, έχει και τα όρια της.



Και οι όποιες δικαιολογίες ας αναφερθούν από τους υπεύθυνους στην Δικαιοσύνη, που θα έχει τον τελευταίο λόγο και θα αποφασίσει τελικά.

Πλέον έχει εξαντληθεί η υπομονή και η ανοχή των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών του Νομού μας.



Μετά τα παραπάνω, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, ανακοινώνει την απόφασή της να προσφύγει στη Δικαιοσύνη, συμπαραστεκόμενη άμεσα και ενεργά, σε κάθε πληγέντα από τον ΔΕΔΔΗΕ, για τη διεκδίκηση αποζημίωσης και τον καταλογισμό κάθε αστικής ή άλλης ευθύνης που μπορεί να υπάρχει για τις συνεχείς διακοπές ηλεκτροδότησης των τελευταίων ημερών σε διάφορες περιοχές του Νομού μας, με αποτέλεσμα την πρόκληση ανεπανόρθωτων βλαβών στην λειτουργία επιχειρήσεων και επαγγελματιών.

Καλεί δε τον κάθε επιχειρηματία, επαγγελματία και εμπορικούς συλλόγους του Νομού μας, να αναφέρουν συγκεκριμένα περιστατικά (μέρες και ώρες διακοπής ηλεκτροδότησης), που θα στηρίξουν την προσφυγή μας στην Δικαιοσύνη και να τα αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στο e mail: info@epichal.gr».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !