6 Ιουλίου 2021

Σύρος πρόσφυγας από την Κάτω Μηλιά έλαβε υποτροφία για το αμερικάνικο «University of the People» !

 


Στη Συρία ο Τάχερ Αμπντούλ Ραχμάν ονειρευόταν να ακολουθήσει τη σταδιοδρομία της οικογένειάς του και να γίνει αρχιτέκτονας. Ο πόλεμος όμως γκρέμισε τα όνειρά του 24χρονου, όπου είναι πλέον πρόσφυγας στην Ελλάδα.

Όταν ήρθε η ώρα να καταταγεί υποχρεωτικά στο στρατό της Συρίας, ο Τάχερ πήρε την απόφαση να φύγει. Ακολουθώντας τη διαδρομή μέσω Τουρκίας, έφτασε αρχικά στη Σάμο, τον Σεπτέμβριο του 2019, όπου υπέβαλε αίτημα ασύλου ως πρόσφυγας, περιμένοντας ακόμα να κληθεί για συνέντευξη.

Ο 24χρονος διαμένει στη δομή της Κάτω Μηλιάς στην Πιερία και στο πρόσωπο του, οι εργαζόμενοι του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στη συγκεκριμένη δομή, εντόπισαν τη δίψα του για μάθηση και τον ενημέρωσαν για τη δυνατότητα να σπουδάσει διαδικτυακά στο University of the People (Πανεπιστήμιο του Λαού).

Το University of the People είναι ένα μη κερδοσκοπικό αμερικάνικο εκπαιδευτικό ίδρυμα που προσφέρει διαδικτυακή τριτοβάθμια εκπαίδευση σε άτομα που πληρούν τα κριτήρια σπουδών, ωστόσο αντιμετωπίζουν οικονομικούς, γεωγραφικούς, πολιτικούς ή προσωπικούς περιορισμούς.

Αν και αρχικά δεν ήθελε, τελικά πείστηκε να κάνει αίτηση επιλέγοντας να σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων, όπου έγινε δεκτός λαμβάνοντας και υποτροφία από το Πανεπιστήμιο. Μία από τις αμφιβολίες που είχε ήταν αν θα καταφέρει να συνδυάσει, το διάβασμα με τη δουλειά, αφού δεν γίνεται να σταματήσει να εργάζεται.

Ο 24χρονος Σύριος ονειρεύεται τώρα τη ζωή του στην Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του. «Θέλω να τελειώσω τις σπουδές, να ζήσω και να εργαστώ στην Ελλάδα. Στην Ελλάδα μού δόθηκε η ευκαιρία να συνεχίσω τις σπουδές μου, οπότε θέλω να δουλέψω εδώ», επισημαίνει και στέλνει το δικό του μήνυμα στους πρόσφυγες: «Ακόμα και αν έχεις χάσει την ευκαιρία να σπουδάσεις, όσες δυσκολίες και αν έχεις αντιμετωπίσει, δεν πρέπει να τα παρατάς, γιατί οι σπουδές είναι πολύ σημαντικές στη ζωή».

Σημαντική δουλειά προσφέρει και ο Διεθνή Οργανισμός Μετανάστευσης στην περιοχή, όπου μέσω του πυλώνα της μη τυπικής εκπαίδευσης, διοργανώνει μαθήματα και ενθαρρύνει τη συμμετοχή των διαμενόντων σε εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες εντός και εκτός δομής, σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία.

politispress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !