6 Ιουλίου 2021

Δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης για τα τοπικά προϊόντα του Δήμου Αγιάς
O Οργανισμός «Νέα Γεωργία - Νέα Γενιά», σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγής Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων Μελιβοίας «Η ΑΘΑΝΑΤΗ», προσφέρουν δωρεάν πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής, με θέμα «Τοπικά προϊόντα Δήμου Αγιάς:


Από την παραγωγή στο ράφι».
Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και συγχρηματοδοτείται από τον Δήμο, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό και τον Οργανισμό, μέσω της ιδρυτικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει τη δυνατότητα σε νέους αγρότες από την περιοχή να καταρτιστούν σε καινοτόμες μεθόδους παραγωγής υποστηρίζοντας την εξωστρέφεια και την οικονομική δραστηριότητα του τόπου. Το πρόγραμμα θέτει στο επίκεντρο την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής μέσα από την παραγωγή υψηλής ποιότητας αγροτικών προϊόντων και τη Βιώσιμη Γεωργία, σύμφωνα με τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό του Δήμου και στο πλαίσιο πάντα των στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.
Το πρόγραμμα κατάρτισης αναπτύσσεται σε δύο εκπαιδευτικούς πυλώνες:
1. Φυτοπροστασία - Σύγχρονοι καινοτόμοι και οικολογικοί τρόποι καταπολέμησης των ασθενειών της καστανιάς.
2. Σύγχρονες Μέθοδοι Παραγωγής, Πιστοποίησης, Συσκευασίας και Προώθησης Τοπικών Προϊόντων.
Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης ενός ή και των δύο πυλώνων εκπαίδευσης. Οι ωφελούμενοι του Προγράμματος θα είναι συνολικά 32 και θα κληθούν να παρακολουθήσουν μαθήματα με συνολική διάρκεια 12 μήνες, ενώ στο τέλος θα τους δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης. To συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης εντάσσεται στον 4ο κύκλο δωρεάν προγραμμάτων κατάρτισης και συμβουλευτικής, τον οποίο ο οργανισμός «Νέα Γεωργία - Νέα Γενιά» θα υλοποιήσει σε σύμπραξη με μια πλειάδα σημαντικών φορέων και ιδρυμάτων από το οικοσύστημα της αγροδιατροφής. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους έως τις 12 Ιουλίου.
Περισσότερες πληροφορίες:
Αναστασία Ψωμά
Communication and Marketing Manager
Νέα Γεωργία Νέα Γενιά
Τηλ: +30 2310 471 292
Κιν: +30 6974 087 244
email: anastasia@generationag.orgΜαριάννα Ιατρίδου
PR Account Manager
MSCOMM
Τηλ: +30 210 7236217
email: iatridou@mscommgroup.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !