20 Ιουλίου 2021

Επιθεώρηση Εργασίας Πιερίας.....μόνο 4 επιθεωρητές για όλο το Νομό !
Την διευθύντρια του τμήματος κοινωνικής επιθεώρησης εργασίας Πιερίας του ΣΕΠΕ κ.Δέσποινα Καλαϊτζίδου επισκέφτηκαν την Δευτέρα 19/7 η βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, ο συντονιστής της Ν.Ε κ. Κωνσταντίνος Χατζηϊωαννίδης και ο υπεύθυνος στην Ν.Ε για την εργατική πολιτική Στάθης Συμεωνίδης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης η κ. Καλαϊτζίδου ενημέρωσε αναλυτικά την αντιπροσωπεία για τις δράσεις της υπηρεσίας, τους ελέγχους που πραγματοποιεί και την προσπάθεια που γίνεται ώστε να διερευνώνται άμεσα οι καταγγελίες των εργαζομένων.

Όπως ανέφερε προτεραιότητα και της ίδιας αλλά και των συναδέλφων της είναι η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων και ο έλεγχος για την τήρηση από τους εργοδότες του χρόνου εργασίας και φυσικά ο περιορισμός της αδήλωτης εργασίας.

Από την πλευρά της η κ.Σκούφα, αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της αντιπροσωπείας στάθηκαν στις καταγγελίες που γίνονται δημόσια από σωματεία εργαζομένων και εργαζόμενους για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας και πολύ άσχημες συνθήκες εργασίας ιδιαίτερα των αλλοδαπών εργαζόμενων και ζήτησαν την εντατικοποίηση των ελέγχων. Ακόμα κοινή διαπίστωση ήταν η έλλειψη προσωπικού στην υπηρεσία μιας και υπάρχουν μόνο 4 επιθεωρητές για όλη την Π.Ε Πιερίας πράγμα που καθιστά πολύ δύσκολο το έργο τους.

Στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου η κ. Σκούφα δήλωσε ότι θα αναδείξει το θέμα των προσλήψεων με κοινοβουλευτική παρέμβαση και οι κ. Κ.Χατζηϊωαννίδης και Σ.Συμεωνίδης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Πιερία, αλλά και σε όλη την Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει σταθερά τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !