1 Απριλίου 2021

Παρουσίαση πρότασης για την επίλυση προβλήματος αποχέτευσης στην Παραλία Κορινού




Η πρόταση της εταιρίας AKSES για συστήματα αποχέτευσης με σκοπό την επίλυση σοβαρού προβλήματος που υφίσταται στην παραλιακή ζώνη Κορινού λόγω απουσίας κεντρικού αγωγού αποχέτευσης, παρουσιάστηκε την Τρίτη 30.03.2021, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης. Η συνάντηση έγινε με την παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμου, καθώς και παραγόντων της Δ.Ε.Υ.Α. του Δήμου.

Η AKSES είναι μια εταιρία που προτείνει λύσεις αποχέτευσης για απαιτητικές περιοχές, σε κάθε τύπο εδάφους και σε υψηλούς υδροφόρους ορίζοντες. Παράλληλα, τα σχεδιαζόμενα συστήματα αποχέτευσης που προτείνει, προσδίδουν ελευθερία χρήσης γης καθότι κατασκευάζονται με αγωγούς μικρών διατομών και ως εκ τούτου απαιτούνται μικρά σκάμματα.

Με τα μικρά σκάμματα επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακας στον χρόνο και στον προϋπολογισμό του έργου ελαχιστοποιώντας την ταλαιπωρία των οχημάτων και ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα ατυχημάτων. Σημαντικό πλεονέκτημα αποτελεί το γεγονός ότι η χρήση των προκατασκευασμένων στεγανών φρεατίων από Ρ.Ε. αποτρέπουν την οποιαδήποτε είσοδο βρόχινων νερών με αποτέλεσμα την ανεμπόδιστη και βέλτιστη λειτουργία του βιολογικού σταθμού (Ε.Ε.Λ.) στην οποία και θα καταλήγουν τα απόβλητα.

Για τον λόγο αυτό και μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός, η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες διαδικασίες καταλήγοντας στην σύνταξη πλήρους τεχνικά εφαρμοστέας λύσης για τη δημιουργία δικτύου αποχέτευσης στην Παραλία Κορινού. Επιγραμματικά να αναφερθεί ότι θα κατασκευαστεί δίκτυο ακαθάρτων από HDPE 100mm μήκους 2.200m με την τοποθέτηση 52 αντλιών για την εξυπηρέτηση 12 ξενοδοχειακών μονάδων, 4 κέντρων εστίασης και συνάθροισης κοινού, όπως και 10 κατοικιών.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., Στέργιος Μπουσνάκης, δήλωσε ότι η πρόταση της εταιρίας είναι συμφέρουσα προς υλοποίηση και ότι σ’ αυτό συμφώνησε και ο Δήμαρχος, Κώστας Κουκοδήμος. «Με τον τρόπο αυτό αναμένεται να λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει σήμερα στην Παραλία Κορινού, όπως άλλωστε το ίδιο έγινε και στην ακτή της Παραλίας Κατερίνης. Για την υλοποίηση αυτής της λύσης στον Κορινό, η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα ένταξής της στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Διαφορετικά, θα προβεί σε εκτέλεση του έργου με ίδια χρηματοδότηση και ίσως με τη συνδρομή της αυτεπιστασίας, όπου αυτό θα κριθεί απαιτητό», ανέφερε ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !