7 Φεβρουαρίου 2021

Προσλήψεις διαμεσολαβιτών για Αλβανούς μετανάστες σε Κατερίνη, Θεσσαλονίκη, Ημαθία




Σε 16 προσλήψεις με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, προβαίνει η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε. προκειμένου να ενισχυθούν οι υπηρεσίες διαπολιτισμικής μεσολάβησης σε Κέντρα Κοινότητας/ Κέντρα Ένταξης Μεταναστών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι 16 προσλήψεις αφορούν τους Δήμους Αλεξάνδρειας, Αμπελοκήπων- Μενεμένης, Βέροιας, Βόλβης, Θερμαϊκού, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κιλκίς, Κορδελιού- Ευόσμου, Λαγκαδά, Παιονίας, Παύλου Μελά και Σερρών και την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Κατερίνης.

Ειδικά στην Αλεξάνδρεια, ο Δήμος ενέκρινε τη συμμετοχή του μέσω σύναψης προγραμματικής σύμβασης με την ΕΕΤΑΑ για την πρόσληψη ενός διαμεσολαβητή με διάρκεια σύμβαση 12μηνων και με δυνατότητα παράτασης μέχρι της λήξη του έργου (3ετία). Ο διαπολιτισμικός διαμεσολαβητής που ζητείται πρέπει να έχει καλή γνώση της Αλβανικής γλώσσας προκειμένου να διευκολύνει στην επικοινωνία και στη συνδιαλλαγή των μεταναστών που κάνουν χρήση των κοινωνικών υπηρεσιών αλλά και να προωθήσει δράσεις κοινωνικής ένταξης.

Σύμφωνα με τη Συντονίστρια του Κέντρου Κοινότητας Αλεξάνδρειας κα Χριστίνας Ζεϊμπεκίδου, η επιλογή του κριτηρίου της Αλβανικής γλώσσας προέκυψε από τις ανάγκες του Κέντρου Κοινότητας και της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Αλεξάνδρειας καθώς εξυπηρετεί και παρέχει πληθώρα υπηρεσιών σε πολίτες μετανάστες αλβανικής καταγωγής.

Αφορά κυρίως ανθρώπους που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, συνεπώς σε συνθήκες “αποκλεισμού”, με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο και ελλιπείς δεξιότητες που αδυνατούν να κατανοήσουν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.
Να σημειώσουμε ότι η δράση συγχρηματοδοτείται από την Πολιτική Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείο, το οποίο έχει ως βασικό στόχο την ένταξη των μειονεκτούντων ατόμων στην κοινωνία και στη διασφάλιση δικαιότερων ευκαιριών διαβίωσης για όλους.

Οι ενδιαφερόμενοι για τις 16 θέσεις εργασίας των διαπολιτισμικών διαμεσολαβητών καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό έντυπο ΑΣΕΠ ΣΟΧ.5 και να την υποβάλουν, ηλεκτρονικά στο διαδικτυακό τόπο της υπηρεσίας μας (www.eetaa.gr), μέσω της διαδρομής ΑΡΧΙΚΗ ΣEΛIΔA -> ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ -> ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 213 – 1320 742 και 213 – 1320 744 – πληροφορίες κατά τις ώρες 10:00 -13:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !