7 Φεβρουαρίου 2021

Κινητοποίηση υγειονομικών με καίρια αιτήματα στο Κ.Υ. Ελασσόνας




Κινητοποίηση ιατρών και υγειονομικών χθες το πρωί στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, με την παρουσία του προέδρου της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Λάρισας(Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Λ.) Νίκου Νταφούλη.


Ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ επισκέφθηκε τους χώρους του Κ.Υ. και τον χώρο, όπου βρίσκεται το Εμβολιαστικό Κέντρο Ελασσόνας και συνομίλησε με ιατρούς και υγειονομικούς.

Ακολούθησε σύντομη ενημέρωση στο προαύλιο του Κ.Υ., όπου έκανε αναφορά στα καίρια αιτήματα άμεσης στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας, που από την αρχή της πανδημίας διατυπώνουν με κάθε τρόπο οι υγειονομικοί της χώρας.

Έκανε λόγο για τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, καλώντας τους εργαζόμενους σε ετοιμότητα και εγρήγορση.

«Δυστυχώς, δεν έχουν κανένα σχέδιο για την προστασία της υγείας του λαού και το τρίτο κύμα της πανδημίας μας βρίσκει και πάλι απροετοίμαστους», υπενθύμισε με νόημα, και συνέχισε: «αδιαφορούν και αδρανούν για την οργάνωση και τη δρομολόγηση λύσεων».

Τέλος, μιλώντας για τους εμβολιασμούς, ο Νίκος Νταφούλης έκανε λόγο για «αργούς ρυθμούς εμβολιασμού του λαού» και «ανεπαρκές δίκτυο εφοδιασμού», προβλέποντας πως τα Εμβολιαστικά Κέντρα, που απορροφούν προσωπικό της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, θα «παγώσουν» άλλες δραστηριότητες στα Κέντρα Υγείας.

Του Γιάννη Μουκίδη
Πηγή: Αναγνώστης Ελασσόνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !