17 Δεκεμβρίου 2020

«Drive through test» για ανίχνευση covid-19 στην Κατερίνη




Ελέγχους για ανίχνευση κορωνοϊού (drive through test) αναμένεται να πραγματοποιηθούν από την ερχόμενη Δευτέρα 21/12/2020, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης που έγινε το βράδυ της Τρίτης 15/12, με τηλεδιάσκεψη.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουκοδήμος, το θέμα της αύξησης των ελέγχων για ανίχνευση του κορωνοϊού συζήτησε με τον Υφυπουργό Υγείας, κ. Κοντοζαμάνη ενώ υπήρξε και επικοινωνία με την υπεύθυνη του ΕΟΔΥ στην Πιερία.

«Προχωράμε, τις επόμενες ημέρες, συγκεκριμένα από την ερχόμενη Δευτέρα 21/12, απ’ ό,τι με ενημέρωσαν, σε drive through test τα οποία θα γίνουν αφενός μεν στον χώρο της εμποροπανήγυρης, στην Ανδρομάχη, αφετέρου θα γίνουν και σε δύο ακόμη τοποθεσίες, στο κέντρο της Κατερίνης, τις οποίες δεν έχουμε ακόμη ορίσει. Θέλουμε, λοιπόν, να περάσουν από εκεί οι πολίτες της πόλης και να κάνουν test, επειδή θεωρούμε ότι τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα αλλά είναι κρυφά», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Κατερίνης.


ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ: ΣΠΑΣΑΜΕ ΚΑΘΕ ΡΕΚΟΡ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης κατά την τοποθέτησή του πριν από τη συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, είναι ανάγκη να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο για τη διαχείριση της πανδημίας (από την πλευρά των αρμοδίων υπηρεσιών του κράτους) που αφορά τον Δήμο Κατερίνης.

«Τις τελευταίες ημέρες βρισκόμαστε στο επίκεντρο των ειδήσεων όλων των Μέσων Ενημέρωσης σχετικά με τα κρούσματα τα οποία, πριν από λίγες ημέρες, είχαν σπάσει κάθε ρεκόρ. Για τον λόγο αυτό, είχα αλλεπάλληλες τηλεδιασκέψεις με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αλλά και με τους αρμόδιους Υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών, όπως επίσης και με τον Υφυπουργό Υγείας κ. Κοντοζαμάνη ο οποίος βρέθηκε και στην Κατερίνη», ανέφερε αρχικά ο κ. Κουκοδήμος.


«Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΟΜΑΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ».

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Κατερίνης αναφέρθηκε και στο Νοσοκομείο Κατερίνης: «Είχα, λοιπόν, την ευκαιρία να συναντήσω τον Υφυπουργό Υγείας και να συζητήσουμε αρκετά θέματα και ένα απ’ αυτά ήταν και η ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

Εμείς, όπως γνωρίζετε, στο δεύτερο κύμα της πανδημίας πληρώσαμε ένα πολύ βαρύ τίμημα ως Δήμος Κατερίνης. Χάσαμε αρκετούς συμπολίτες μας. Για να γνωρίζετε, μόνο στο πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, στον Δ.Κατερίνης, είχαμε 600 κρούσματα. Η κατάσταση κατά τις τελευταίες ημέρες μοιάζει να ομαλοποιείται.

Βέβαια, το Γ.Νοσοκομείο Κατερίνης συνεχίζει να δέχεται τεράστια πίεση παρότι, μετά από τη συζήτηση που είχα με τον κ. Κοντοζαμάνη, έχει ενισχυθεί με ιατρικό προσωπικό από νοσοκομεία της Αθήνας, γι’ αυτό και θέλω να τον ευχαριστήσω, και δημόσια. Συγκεκριμένα, έχουμε δύο γιατρούς από το Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» και τρεις γιατρούς από το Νοσοκομείο «Σωτηρία» που έχουν έρθει στο Νοσοκομείο Κατερίνης.

Επίσης, μαζί με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου έχουμε επικεντρώσει όλες μας τις προσπάθειες στην κατεύθυνση της ενίσχυσης του Γ.Ν.Κ. με προσωπικό», σημείωσε ο κ. Κουκοδήμος.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

Ακολούθως, ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι επιδιώκει αποζημίωση για τις πρόσφατες καταστροφές μετά από συνεννοήσεις με αρμόδιους Υπουργούς: «Εγώ τώρα βρίσκομαι στην Αθήνα. Όπως γνωρίζετε, ψηφίζεται ο προϋπολογισμός, γι’ αυτό και είναι για εμένα μια χρυσή ευκαιρία να συναντήσω κάποιους Υπουργούς. Αυτό το έκανα και πέρυσι. Θυμίζω ότι πέραν των άλλων είχαμε και τις πρόσφατες καταστροφές λόγω πλημμυρών, γι’ αυτό και είμαι εδώ για να ζητήσουμε μια αποζημίωση από το Υπουργείο Εσωτερικών».


ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟ 2021.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Κουκοδήμος απηύθυνε τις ευχές του προς όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, ενόψει των Χριστουγέννων και του νέου έτους, λέγοντας: «Επειδή ίσως είναι η τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Κατερίνης για το έτος 2020, θέλω, για τις άγιες ημέρες που έρχονται, να ευχηθώ σε όλους να έχουμε υγεία, να είμαστε όλοι καλά, να συναντηθούμε τη νέα χρονιά με νέες συνθήκες, να επιστρέψουμε -αν γίνεται- και στην κανονικότητα, αν και, απ’ ό,τι με ενημερώνουν, οι ειδικοί φοβούνται ότι θα έχουμε ένα τρίτο κύμα πανδημίας που θα είναι πολύ πιο ισχυρό ακόμη και από το δεύτερο κύμα… Εύχομαι και ελπίζω, το 2021 να είναι μια πολύ καλή χρονιά για όλους, ειδικά για τον Δήμο μας και για την Πιερία. Να ευχηθώ «χρόνια πολλά» σε όλους, να είναι όλα καλά και ευλογημένα και «καλά Χριστούγεννα» σε όλο τον κόσμο αλλά και στους συναδέλφους μας, περαστικά σε όσους νόησαν, σε όλους όσοι δοκιμάζονται από την πανδημία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !