17 Δεκεμβρίου 2020

24ο εορταστικό Φεστιβάλ Χορωδιών διοργανώνει διαδικτυακά το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης




Διαδικτυακή, λόγω απαγορευτικών μέτρων, θα είναι φέτος η καθιερωμένη επί 24 χρόνια συνάντηση χορωδιών που οργανώνει και διεξάγει το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης στο πλαίσιο του θεσμού Φεστιβάλ Χορωδιών. Αυτή η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου 2020, ώρα 8.00 το βράδυ, μέσα από το κανάλι του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης στο YouTube: Municipal Conservatory of Katerini.

Όπως είναι γνωστό, ο θεσμός του φεστιβάλ χορωδιών, εδώ και 24 χρόνια, αποτελεί ένα από τα κορυφαία καλλιτεχνικά γεγονότα της Κατερίνης δεδομένου ότι κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων ενισχύει την εορταστική ατμόσφαιρα και δημιουργεί κίνητρο για συνεργασία, πρόοδο και ανταλλαγή ιδεών μεταξύ μουσικών συνόλων.

Όπως αναφέρει σε δηλώσεις της η Πρόεδρος του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, Μαρία Τερζίδου, «η διακοπή της δια ζώσης διδασκαλίας και η απαγόρευση των συναυλιών, λόγω κορωνοϊού, μας οδήγησαν σε εναλλακτικούς τρόπους εκπαίδευσης, επικοινωνίας και έκφρασης. Έτσι, σε συνέχιση του εκπαιδευτικού και καλλιτεχνικού έργου του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, καθώς και της κοινωνικής του προσφοράς στην τοπική κοινωνία, η Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Ωδείου μας οργανώνει διαδικτυακή συνάντηση χορωδιών-φωνητικών συνόλων, αφιέρωμα στον μαέστρο και πρώην Διευθυντή ΔΩΚ Ιωάννη Αδαμίδη».

Η κ. Τερζίδου επισημαίνει επίσης ότι «το διαδίκτυο είναι, πλέον, το μοναδικό μέσον το οποίο μας έχει απομείνει για να λειτουργήσουμε, ως Μουσική Εκπαιδευτική Δομή, επ’ ωφελεία των σπουδαστών μας αλλά και της κοινωνίας. Υποχρέωσή μου είναι να ευχαριστήσω θερμά τους υπευθύνους των χορωδιακών συνόλων που έσπευσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης του ΔΩΚ και απευθυνόμενη προς πάσα κατεύθυνση να στείλω το μήνυμα της συνεργασίας και της ομαδικής προσπάθειας. Στις 20 Δεκεμβρίου και ώρα 20:00, το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης θα προσπαθήσει να δημιουργήσει, έστω και εξ αποστάσεως, μια χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους».

Οι συμμετέχοντες με ψηφιακό υλικό θα προβληθούν σύμφωνα με την εξής σειρά:

- Χορωδία του 1ου Γυμνασίου Λευκάδας (διεύθ. Αθανάσιος Μήτσουρας).

- Παιδική - Νεανική Χορωδία Ι.Ν. Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκης (φιλοξ. διευθ. Ιωάννης Κούκας).

- Γυναικεία Χορωδία "BelCantes" Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας Πατρών (διεύθ. 'Ελενα Δρουκοπούλου).

- Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Voci Contra Tempo» (διεύθ. Σοφία Γιολδάση).

- Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Λάρισας (διεύθ. Δημήτρης Καρβούνης).

- Νεανική & Μικτή Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης (διεύθ. Ιωάννης Αδαμίδης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !