18 Σεπτεμβρίου 2020

Αναγκαία η σύσταση Λιμεναρχείου Πιερίας στην Παραλία Κατερίνης




Την Κατερίνη επισκέφθηκε, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Κατερίνης κ. Κώστα Κουκοδήμου, ο κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, Γενικός Γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.


Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκ μέρους της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας ο Πρόεδρος κ. Στέργιος Μπουσνάκης και τα μέλη κ.κ. Χρήστος Νάνος και Βασίλης Σασσάνης και εκ μέρους της Λιμενικής Αρχής από τη Σκάλα Παραλίας, ο διοικητής κ. Αδαμίδης Θέμης και ο κ. Χατζηπασχάλης Κώστας.


Ο κ. Μπουσνάκης παρουσίασε στοιχεία για τα πέντε (5) λιμάνια Μεθώνης, Πύδνας, Παραλίας, Γρίτσας και Πλαταμώνα. Βάσει τεκμηρίωσης χαρτών, σχεδίων, φωτογραφιών και εναέριων λήψεων με χρήση drone αναλύθηκε η κατάσταση των υποδομών και οι επεμβάσεις, που είναι σε εξέλιξη.


Στη συνέχεια ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος υποστήριξαν την αναγκαιότητα σύστασης Λιμεναρχείου Πιερίας, με έδρα την Παραλία Δήμου Κατερίνης, για την καλύτερη λειτουργία, εποπτεία, διαχείριση και προστασία της παράκτιας ζώνης, με ακτές μήκους μεγαλύτερου των 70 χιλιομέτρων, των λιμένων και του περιβάλλοντος.


Επίσης, συζητήθηκε η κατασκευή κτιρίου Διοίκησης στον 1ο όροφο κτιρίου κυριότητας του Λιμενικού Ταμείου στο λιμάνι Παραλίας, για τη στέγαση του Λιμενικού Ταμείου, αλλά και της Υπηρεσίας του Λιμενικού Τμήματος Παραλίας και έγινε αναφορά στην πρόταση για διερεύνηση κατασκευής Υδατοδρομίων στην Παραλία Κατερίνης και στον Πλαταμώνα.


Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις ανάγκες του Λιμένα Κίτρους και σε σχέση με τη μεγαλύτερη περιοχή οργανωμένης μυδοκαλλιέργειας στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι ο κ. Γενικός έχει ιδιαίτερη γνώση του θέματος, καθώς είχε ασχοληθεί προσωπικά με την αδειοδότηση της περιοχής εκ μέρους του ΥΠΕΧΩΔΕ.


Τέλος, ο Πρόεδρος κατέθεσε στον κ. Κυριαζόπουλο αντίγραφα των αιτημάτων και Τεχνικών Δελτίων για χρηματοδότηση έργων και μελετών που έχει υποβάλλει το Λιμενικό Ταμείο Πιερίας, στο πλαίσιο σχετικών προσκλήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας.


Ο Γενικός Γραμματέας κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος επεσήμανε την ευχάριστη διαπίστωση υποβολής από τη νέα Λιμενική Επιτροπή προτάσεων και αιτημάτων χρηματοδότησης έργων και μελετών, συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια και εξέφρασε τη πρόθεσή του να εξετάσει και να αξιολογήσει τις προτάσεις.


Η εποικοδομητική συνάντηση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση του κ. Γ.Γ. στο κτίριο της Λιμενικής Αρχής στην Παραλία, στη νέα προβλήτα Παραλίας και στο χώρο του λιμανιού Παραλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !