14 Μαΐου 2019

Το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου κοσμεί το Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης



Στην τοποθέτηση του αγάλματος του Ελευθερίου Βενιζέλου κατόπιν και της ολοκλήρωσης της πρώτης φάσης εργασιών διαμόρφωσης του χώρου στο Δημοτικό Πάρκο προχώρησε ο Δήμος Κατερίνης σήμερα το πρωί, υλοποιώντας ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ικανοποιώντας σχετικό αίτημα του συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ».


Όπως είναι γνωστό, το άγαλμα είχε μετακινηθεί από την οδό 25ης Μαρτίου, στο πλαίσιο εκτέλεσης εργασιών ανάπλασης της πλατείας Μακεδονίας (πρώην Δημοκρατίας – Ευκαρπίδη). Παρόντες στη διαδικασία τοποθέτησης, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Λεμονόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ Θωμάς Παπαδημητρίου, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Αναστάσιος Παπαζήσης.

Παράλληλα, αρκετοί πολίτες βρέθηκαν στο δημοτικό πάρκο, όπου και παρακολούθησαν τις εργασίες τοποθέτησης του αγάλματος στη νέα του θέση. Ανάμεσά τους και μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ», με επικεφαλής τον πρόεδρο Κων/νο Μανιουδάκη, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και το δημοτικό συμβούλιο, για την ικανοποίηση του αιτήματος του συλλόγου.

Από την πλευρά του, μεταφέροντας το χαιρετισμό του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, ο κος Λεμονόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά: «Με τον συντονισμό και τις απαραίτητες ενέργειες από τις υπηρεσίες του Δήμου μας διευθετήθηκε με το βέλτιστο τρόπο το ζήτημα της επανατοποθέτησης του αγάλματος σε περίοπτη θέση, σε κατάλληλο δημόσιο χώρο, σε ένα από τα σημεία αναφοράς της πόλης, στο Δημοτικό μας Πάρκο. Θεωρούμε ότι η τοποθέτηση του αγάλματος στο χώρο αυτό εκπληρώνει το σκοπό της φιλοτέχνησης και ανάδειξής του».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !